Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme talep edildi. Buna göre en az 1800 prim gününe sahip ve 55 yaşını doldurmuş olan kişilerin, isteğe bağlı sigorta primi yatırıp emekli olabilmeleri isteniyor.
SİGORTA KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK
Meclis’e emeklilik konusunda yeni bir yasa teklifi sundu. Teklif 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

55 YAŞINDAKİLERİN EMEKLİ OLMASININ ÖNÜNÜ AÇIYOR
Meclis Plan ve Bütçe ile Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonuna 22 Haziran 2021’de sevk edilen teklifle en az 1800 prim gününe sahip ve 55 yaşını doldurmuş olan kişilerin, isteğe bağlı sigorta primi yatırıp emekli olabilmeleri öngörülüyor.
SİGORTA PRİMİ YATIRIP EMEKLİ OLABİLMEK
Teklifin gerekçesinde çalışma hayatına geç giren, düzenli bir işte çalışamayan, sigortasız çalışan ve iş yerini kapatmak zorunda kalan kişilerin ilerlemiş yaşlarına rağmen prim günleri eksiz olduğu için emekli olamadıkları belirtildi. Teklifle en az 1800 prim gününe sahip ve 55 yaşını doldurmuş olan kişilerin, isteğe bağlı sigorta primi yatırıp emekli olabilmeleri amacıyla 5510 sayılı yasaya bir geçici madde eklenmesi istendi.

Editör: TE Bilişim