Zonguldak ve çevre illerden hissedilen depremin merkez üssü Karadeniz açıkları olarak belirlendi. Kandilli, depremin 4.5 şiddetinde meydana geldiğini duyurdu.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssü olarak Karadeniz olarak duyururken şiddetini ise 4.5 olarak açıkladı. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi'nin verilerine göre ise 4.8 büyüklüğündeki deprem Zonguldak'ın 114 kilomere kuzeybatısında 2 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem İstanbul'da da hissedildi. 
AFAD tarafından yapılan açıklamada da depremin Karadeniz Ereğli’nin 89,23 km açıklarında meydana geldiği duyruldu. 

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaşanan deprem sonrası açıklama yaptı. Bakan Kurum,"Karadeniz Ereğli'si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun." dedi.
BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından saha çalışmaları yaptıklarını ve üzücü bir sonuca ulaşmadıklarını açıkladı. Koca, "Saat 20.38’de, Zonguldak Ereğli’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu an itibariyle, gerek kurduğumuz iletişimde, gerek sahadaki çalışmamızda üzücü bir sonuca rastlanmadı. Hissedilen en küçük deprem bile büyük bir endişe. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Editör: TE Bilişim