-ÖZEL HABER-

Zonguldak’ta 10 Kasım Atatürk’ün vefatı nedeni ile anma etkinliklerinde çelenk skandalı yaşandı.

10 Kasım sabahı Zonguldak Valilik binası önünde düzenlenen anma töreninde Zonguldak’taki STK’lar ve siyasi partiler çelenklerini Atatürk anıtına sundu. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çelenkleri sahipsiz kaldı.

Çelenk sunulması için anons edilmesine rağmen Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin çelenklerini büste bırakan kimse çıkmadı. Çelenkler arkada kaldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin yönetimlerinin tören alana gelmemesi tepkilere neden oldu.

Z HABER'e konuşan Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Başkanı Nazan Papila da trafik nedeni ile gelemediğini belirterek "Biliyorsunuz sabah saatlerinde korkunç bir trafik vardı. Yetişemedim genç arkadaşlarımız oradalardı. Ben gelirim diye düşündükleri için koymamışlar. Geldiğimde Derneğimiz çoktan anons edilmişti. Kendimi çok kötü hissettim ama saygı duruşundan sonra çelengimizi koyabildik. Çok kalabalıktı birbirimize ulaşamadık. Anons esnasında yetişmiştim ama protokolün önünden geçip koyamadım. Orada saygısızlık olmasın diye de protokol kurallarını çiğnemek istemedim. Hayatım boyunca kendimi bu kadar kötü hissetmedim. Uzun zamandır bu kadar üzüldüğüm bir olay olmamıştı. Her konuda hassasiyet gösteren biri olarak bu trafiği öngörebilmem gerekirdi, çok üzgünüm." dedi.

Editör: TE Bilişim