Mendireğe çarptıktan sonra batan Türk Bayraklı Kafkametler isimli geminin kayıp 11 mürettebatını arama çalışmaları sürüyor. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, çalışmalarla ilgili son bilgileri vermek üzere kamera karşısına geçti.

“Arkadaşlarımız geminin yaşam alanlarına girmeyi başardı”

Kömürspor'un sesini meclisten duyurdu! Kömürspor'un sesini meclisten duyurdu!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu ise şunları söyledi: “Şu anda yalnız dipte görüş mesafesi 30 santimetreye kadar düşüyor. Arkadaşlarımız sürekli geminin yaşam alanlarına girmeyi başardılar. Öncelikle gemicilerimizin, aileleriyle bir araya geldik. Onları bilgilendirdik. Basını ve kamuoyunu bilgilendirmeden mutlaka aileleri bilgi düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Dolayısıyla şu anda çalışmalar o bölgede devam ediyor. Bu konuda olayın kazanın oluş biçimi, öncesi kaza sonrası adli soruşturma Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığımız ve onun yönetimindeki savcılarımız tarafından yürütülüyor. İlk andan itibaren bütün bilgileri topluyorlar. O süreç devam ediyor. Biz de o sürece bütün imkanlarımızla katkıda bulunuyoruz. Bunu da bildirmek isterim.”

Zonguldak ve ilçelerinde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili de bilgi veren Hacıbektaşoğlu, “18 Kasım Cumartesi günü akşamdan itibaren yağış ve fırtına etkisini göstermeye başlamıştı. Elektrik kesintileri arızalar normalin dışında artarak başlamıştır. En yoğun olduğu zaman pazar günü arızalar ve elektrik kesintilerinin 51 bin 259 vatandaşımız etkilenmişti. Bin 355 trafomuz devre dışı kalmıştı. 226 köyümüzde elektrik kesintileri olmuştu. Bugün itibariyle elektrik şu anda elektriksiz sabah itibariyle elektriksiz vatandaşımız bin 605 kişiye düşmüştür. Bunun bin 592 kişi Karadeniz Ereğli, 13 Zonguldak merkezde. Hasarlı trafo sayısı sabah itibariyle 66 kadar düşmüştür. Şu anda bu sayı azalmıştır. Bunu güncelleyerek tekrar akşam saatlerinde bilgilerinize sunarız. Bunun 66’sı Karadeniz Ereğli ve Alaplı bölgesinde” şeklinde konuştu.

Editör: U. G.