21 Nisan 2024 ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı 21 Nisan 2024 ALES soru kitapçığı ve cevap anahtarı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Zonguldak ve Zonguldak ekonomisi için önemini anlamak istemeyen, şehri daha yaşanılabilir kılmak adına risk almayan, sorumluluklarını yerine getirmeyen veya öğrenciyi sadece yolunacak kaz olarak görmek isteyenlerin bu bilgileri iyi görmesi gerekiyor.
Zorluklar ve az imkanlara rağmen farkını ortaya koyan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi şehre nefes aldırmaya devam diyor. Ancak pek çok kişi ve kurum bunun farkında değil.
Belediyelerden esnafına, işletmelerden siyasetçisine kadar daha fazla sahiplenilmesi gereken ZBEÜ, bu sene 8 bin yeni öğrencisi ile büyümeye devam ediyor.

REKTÖR YARDIMCISINDAN PAYLAŞIM
Öğrenci sayıları ve bazı bölümlerin tercihleri ile ilgili yapılan yorumların ardından ZBEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu yaptığı paylaşım ile dikkat ekti. Kutoğlu paylaşımında artan öğrenci sayısına dikkat çekerek;  “Tüm birimlerimizin yoğun çalışmaları sayesinde bu sene üniversitemize geçen seneye kıyasla 350 daha fazla öğrenci geliyor.  Toplamda Zonguldak’ımıza bu sene 8 bin yeni öğrenci gelecek. Doluluk oranımız böylece yüzde 102'ye ulaştı. Yaz ayında tatil dinlemeden yoğun tanıtım faaliyeti gösteren tüm çalışma arkadaşlarımıza şehrimiz ve üniversitemiz adına teşekkür ederiz” dedi.

Editör: Melisa Sapaz