(LÜTFEN HABERİMİZİ ÇALMAYIN)
Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun (TTK) 1500 işçi alımı için başvuran 26 bin 54 kişi arasında yaptığı kura çekiminde bir yıl önce Türk vatandaşlığına geçen maden mühendisi MısırAbdelrahman Abdelattey’in işe girme hakkı kazandığı ortaya çıktı.

Abdelrahman Abdelattey'den, Deniz Yavuzyılmaz'a yanıt! Abdelrahman Abdelattey'den, Deniz Yavuzyılmaz'a yanıt!

Abdelattey'in isminin kurada çıkmasının ardından Zonguldaklılar durumu protesto etti, salonda dakikalarca yuhalama sesi yükseldi.“Zonguldaklı dururken Mısırlı işe girdi" şeklinde tepkilerin ardından Abdelrahman, Z HABER'in sorularını yanıtladı.

CHP Merkez İlçe Danışma kurulunda toplandı! CHP Merkez İlçe Danışma kurulunda toplandı!

Tehdit mesajları aldığını ve mesleğinden vazgeçmek istemediğini belirten Abdelrahman Abdelattey; "2022 senesinde Türk vatandaşı oldum. 2021 yılından beri Zonguldak'ta yaşıyorum. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde maden mühendisliği okuyorum. Son sınıf öğrencisiyim. Kütahya ve TTK Üzülmez Müessesi’nde staj yaptım. Madenciliği biliyorum. Kendimi daha da geliştirmek için TTK'da böyle bir fırsat gelmişken değerlendirdim."

TEHDİT EDİLİYORUM
Abdelrahman Abdelattey Z HABER'in sorularını yanıtlarken tehdit edildiğini de belirterek;     
“Türk vatandaşıyım. Uzun zamandır burada yaşıyorum.  Madenciliği biliyorum. Daha önce de TTK'da çalıştım Tehdit edenler oldu. Bu durumdan dolayı üzülüyorum. Tehdit mesajlarına yanıt vermiyorum. Sadece çalışmak istiyorum. Okulum bitince burada çalıştıktan sonra işçi olarak başladığım TTK’da maden mühendisi olarak çalışmak istiyorum”

Editör: Melisa Sapaz