Zonguldak Kuzey Karate Spor Kulübü ve TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü, Kastamonu’da gerçekleştirilen “Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Turnuvası’nda çeşitli kategorilerde tam 8 madalya birden kazandı.   8 ilden 500 sporcunun katılımı ile gerçekleşen “Cumhuriyet Kupası İller Arası Karate Turnuvası” Kastamonu’da gerçekleşti. 

Şampiyon Filyos Ateşspor Süper Lig'de! Şampiyon Filyos Ateşspor Süper Lig'de!

Turnuvada sporcular minikler, yıldızlar, ümitler ve gençler kategorisinde kata ile komite dalında mücadele ederken, kıyasıya rekabetler yaşandı. 
Özellikle Zonguldak’ı temsil eden Kuzey Karate Spor Kulübü ve TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü bu önemli turnuvaya tam 11 sporcu  ile katıldı. 
Müthiş maçlar çıkaran Kuzey Karate Spor Kulübü ve TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübü sporcuları bu turnuvada bir 2’ncilik, 7’de 3’üncülük olmak üzere toplam 8 madalya birden kazandı.    
İŞTE MADALYA KAZANAN SPORCULAR ŞU ŞEKİLDE
Ali Ziya 2013 erkek + 45 kilo (2’inci)  
Yiğit Çötür 2012 erkek 45 kg (3’üncü)
Kuzey Çınar Tok 2012 erkek 45 (3’üncü)
Melek Akyel 2013 bayan 30 kg (3’üncü)
Ahsen bostancı 2013 bayan 35 (3’üncü)
Meryem özvar 2013 bayan +50 (3’üncü)
N. Kaan okur 2013 erkek 40 kg (TED Zonguldak SK) (3’üncü)
Erce Akkaya 2014 bayan KATA  (3’üncü) 

YÜKSEL TOK ÇOCUKLAR EMEKLERİNİN KARŞILIĞIII  ALDILAR
Turnuvada başarı gösteren ve gösteremeyen tüm sporcuları tebrik eden antrenör ve  Zonguldak Karate İl temsilcisi Yüksel Tok, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “15 Ekim Pazar günü Kastamonu ilinde düzenlenen iller arası Cumhuriyet Kupası turnuvasına Kuzey Karate Spor Kulübü ve TED Zonguldak Kolejliler Spor Kulübünden 11 sporcu ile katılım sağladık. Bir çoğunun ilk deneyimi olmasına rağmen iyi performans gösteren sporcularımız emeklerinin karşılığını aldılar.  Daha yolun başındalar bunun farkındalar derece elde eden edemeyen tüm sporcularıma saha içinde yükümü hafifleten Halil ve Belinay Senpai’larına yine bizi yalnız bırakmayan ve destekleyen Murat Korkmaz abime ve ailelerimize teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık çocuklar. Ayrıca bizden desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sn. Hakan Yüksel’e Zonguldak Karate Ailesi adına teşekkür ederim.”dedi

Editör: Melisa Sapaz