Zonguldak Filyos Belediyesi artan saldırılara dikkat ekerek, köpeklerini bırakanlara 7 bin 500 lira ceza kesileceğini duyurdu.
Yapılan açıklama şöyle;
“Beldemizde son bir hafta içerisinde çok sayıda ısırılma vakası meydana gelmiştir. Söz konusu ısırılma vakalarının büyük bir çoğunluğu başta yaşlı, engelli ve kendini koruyamayacak düzeyde olan çocuklarımıza karşı yaşanmış olup, ısırılan vatandaşlarımız en yakın sağlık kuruluşunda tedavilerini olmuş ve büyük bir travmaya maruz kaldıklarını belirterek şikayette bulunmuşlardır.
Özellikle çipli köpekler, sahiplerinin ihmalkarlığı neticesinde bağlanmak istenmemesinden dolayı sokaklarda başı boş gezerek vatandaşlarımızın hayatını ve sağlığını tehlikeye atmaktadırlar.

Zonguldaklı Refika Akyay terastan düşerek hayatını kaybetti! Zonguldaklı Refika Akyay terastan düşerek hayatını kaybetti!

KÖPEK SAHİPLERİNE 7500 LİRA CEZA
30 Ekim 2023 Pazartesi tarihinden itibaren hayvan sahiplerinin köpeklerini tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakması veya bunların kontrol altına alınmasında ihmal göstermesi halinde, köpeklerde bulunan çip sayesinde şahısların tespitinin yapılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerince kişi başına yaklaşık 7500 TL para cezası uygulanacaktır.
Yukarıda bahsedilen nedenlerden dolayı vatandaşlarımızın hayatını ve sağlığını tehdit edecek şekilde ihmal gösteren hayvan sahiplerinin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli önlemleri almalarını rica ederiz.

Editör: Melisa Sapaz