Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası (ZTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, kentin ekonomik anlamda ve sanayileşme anlamında gelişebilmesi için çözüm önerilerini açıkladı. 


Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenen basın toplantısında, kentte görev yapan gazeteciler ile birlikte Zonguldak'ta ilçelerde OSB'lerin durumu ve yapılması planlanan projeler hakkında sorulara yanıt verildi. 

 ZTSO Başkanı Metin Demir, toplantıda odalarının Zonguldak’ın ekonomik anlamda gelişebilmesi için sanayileşme, turizm, lojistik ve çevre faktörleri hakkında sunum yaparak
"Zonguldak,'ta her yer Sanayi diyorlar ama bu oran yüzde 2 bile değil. Devletimiz belirli alanları sanayiye kazandırmak için milyar dolarlık yatırımlar yapıyor. Bazı romantik düşüncede olanlar orası tarım arazisi kalsın diye direniyor. Milyar dolarlık yatırım orası mısır tarlası olsun diye yapılmadı. Tarımı seralar vasıtası ile topraktan izele minimum su ve gübre kullanımı ile maksimum vetimlilikle üretecek projelerimiz var. O alanları sanayiye kazandırmak ve yatırımcıyı Zonguldak'a çekmek zorundayız." dedi. 

Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter! Mesafeye göre ücret! Toplu taşımaya neşter!

Filyos Limanı ne olacak? 
Filyos Limanının yarısının TPAO'da olduğunu belirten Metin Demir kalan arazinin de Tosyalı Gübre Fabrikası'na anca yeteceğini belirtti. Demir Filyos Bölgesine yatırımcı gelmesi için alanın genişketilmesi gerektiğini belirterek
"Bu konuda siyasilere, iş insanlarına, birokratlara herkese çağrıda bulunduk. Yıllarca hayalini kurduğumuz Filyos Bölgesi için istihdam beklentimiz hayal olarak kalmamalı. Burada Zonguldaklılar seyirci kalmamalı. Patron olup Filyos bölgesinde üretim yapıp istihdam sağlamalı" dedi. 

Karaelmas Ekspresi gelecek! 
Turizm konusunda da müzelerin ve doğal güzelliklerin turist çektiğini ve memnun bir şekilde döndüklerini belirten Demir
"Karaelmas Ekspresi projesi vardı. Pandemi nedeni ile gecikti. Bu projemiz 3 günlük bir proje olacak. Turistlerimiz Ankara'dan tren ile yola çıkacak. Önce Çankırı, sonra Karabük ve Zonguldak'ın gezecek 3 gün boyunca konaklayacak şeklinde bir proje olacaktı. Önümüzdeki süreçte hayata geçmesini bekliyoruz. Acentalar ile görüşmeler devam ediyor" dedi. 

Üretim Olmadan Kalkınma Olmaz! 
İlçelerdeki Kalkınma sorununa değinen Demir "Üretim olmadan kalkınma olmaz. İlçelerdeki işsizliğin önüne geçmek için üretim yapabilecek firmaları ilçe Osb'lerinde yatırım yapması için teşvik ediyoruz" dedi. 

Editör: Bekir Ekici