Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk yaptığı yazılı açıklamada kentte yaşanan kirlilik sorununa işret ederek, “Zonguldaklılar, üzerinde çöplerin eksik olmadığı kırık dökük kaldırımlarda dolaşmanın utancını yaşıyor. Bizleri, kent dışından gelen konuklarını sokaklarda yüzü kızara kızara dolaştırmak gibi bir utanca mahkum etmeye kimsenin hakkı yok.” dedi.

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk kent merkezlerinde yaşanan temizlik sorunuyla ilgili bir açıklama yaptı. Öztürk açıklamasında, “Ülkemizde maalesef yoğun bir çevre kirliliği yaşanıyor. Doğal alanlar başka kullanımlara açılarak amansız şekilde tahrip ediliyor. Sanayi tesislerinin her türlü denetimden uzak şekilde yarattığı kirlilik hepimizin yaşamını olumsuz etkilerken, önemli çevre sorunlarının yaşanmasına da neden oluyor. Tüm bunlara bir de yerleşim alanlarında yaşanan atık sorunu ekleniyor. Yaşam alanlarının temizliğinin düzgün yapılmaması, atıkların usulüne uygun olarak toplanıp, doğru yöntemlerle bertaraf edilmemesi bir toplum sağlığı sorunu olarak önümüze çıkıyor. Dört bir yana gelişigüzel bırakılan atıklar yarattığı kirlilikle kentlerimizin görsel kalitesini de bozuyor.” dedi.

Hastanede tedavi gören çocuklara 23 Nisan etkinliği düzenlendi! Hastanede tedavi gören çocuklara 23 Nisan etkinliği düzenlendi!

ATIKLAR ÖZENSİZCE TOPLANIYOR, CADDE VE SOKAKLAR DÜZGÜN SÜPÜRÜLMÜYOR

Öztürk açıklamasında, “Özellikle Zonguldak il merkezi bu kirlilikten en çok payını alan yerleşim alanı olarak öne çıkıyor. Cumhuriyetin ilk kentine hâkim olan keşmekeşin yanı sıra, akıl almaz bir temizlik sorunu da yaşanıyor. Biriken atıklar özensizce toplanıyor, cadde ve sokaklar baştan savma süpürülüyor. Kimi sokaklar, aylarca süpürge yüzü görmüyor. En önemlisi de ortaya çıkan kirlilikten kent yönetimi asla rahatsız olmuyor. Ülke ekonomisine can vermek için Ulusal Kurtuluş Savaşı’ndan daha çok şehit veren Zonguldaklılar, üzerinde çöplerin eksik olmadığı kırık dökük kaldırımlarda dolaşmanın utancını yaşıyor. Bizleri, kent dışından gelen konuklarını sokaklarda yüzü kızara kızara dolaştırmak gibi bir utanca mahkum etmeye kimsenin hakkı yok.” şeklinde ifadelere de yer verdi.

BECERİKSİZ YÖNETİCİLERİN ÜRÜNÜ BU ZİLLETE KENTİN DAHA FAZLA TAHAMMÜLÜ YOK

Öztürk açıklamasını, “Kentteki temel altyapı eksikleri, yerel yönetim hizmetlerinde ortaya çıkan akıl almaz aksamalar, her alandaki niteliksiz hizmet sunumu, yaşanan genel temizlik sorunu, var olan doğal değerlerin amansız tahribi ve uygunsuz kullanımı gibi nedenler kentimizin yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Kentsel yaşam kalitesinin düşüklüğü yeşil ile mavinin eşsiz güzellikte kucaklaştığı kentimizden göçün esaslı nedeni olarak öne çıkıyor. Bu durum ayrıca genç kuşaklarla ilçe ve beldelerde yaşayan yurttaşlarda Zonguldak sevgisinin tükenmesine, Zonguldaklılık ruhu ve bilincinin azalmasına da neden oluyor. Tümüyle beceriksiz yöneticilerin ürünü bu zillete, Zonguldak daha fazla katlanamaz. Başta Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Ömer Selim Alan olmak tüm yetkilileri, kentte yaşanan kirlilik sorununun çözümü için harekete geçmeye, sivil toplum örgütleri ile vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya ve seslerini yükseltmeye çağıyorum.” diyerek tamamladı.

Editör: U. G.