Zonguldak Tarih editörü Hayati Yılmaz milletvekillerinin girişimlerinin Zonguldak için yeterli olmadığını belirterek Zonguldak'ın durumunu özetledi. Yılmaz'ın yazısı şu şekilde:

Zonguldak’ın 5 vekili var ama Ankara’da ne yaptıklarını bilmiyoruz biz. 

21 seneden beri bakan çıkaramadık. En son bakan Ecevit hükumetinde 1999-2002 arasında Hasan Gemici idi. Hal böyle olunca, 5 milletvekilinden biri ; Yavuzyılmaz  CHP’nin yeni uygulaması olan gölge kabinede, Enerji ve Tabi Kaynaklar sorumlusu olunca ,Zonguldak’ta olumlu karşılandı.

Bu 21 senede, “Eski Zonguldak ilçeleri Karabük'ten, Bartın’dan bakan çıktı da neden Zonguldak’tan çıkmadı? ”sorusu sorulacağı yerde, buna da şükür dendi. 

...................

Zonguldak şehir merkezinde topu topu 5 tane kavşak var. Bunlardan bir tanesi geçtiğimiz aylarda düzenlendi ve ışıklandırıldı. Ya arkadaş ne kavşakmış.. Sosyal medyada resimler boy boy... Bir kavşağın ışıklandırması ile sevinen, Zonguldak’ın geliştiğini sanan bir kitle var.

Biliyor musunuz? Çaycuma‘da bir mahallede  bile 5 tane kavşak var.

Olsundu, Zonguldak’ta buna da şükür dendi.

.......

Zonguldak merkezde 5 ayaklı Fevkani Köprü yıkıldı. Ooo! Şehir gelişiyor! “Acılık’tan artık deniz görünüyor “diye haber yapanlar var. Acılık esnafı “biz daha önce hapishanede yaşamışız diyorlar”mış. Dünya’nın her yerinde gelişmişlik şehirlerin köprüleri ile belirlenirken Zonguldak’ın önü açıldı diye,   buna da şükür dendi.

Muharrem Akdemir GMİS'te Muharrem Akdemir GMİS'te

.............

Size 5 tane ağır sanayi işletmesi sayacağım. 1 ) Eren Enerji , 2) ÇATES ,  3) Ereğli Demirçelik,  ..... Bakın sayamadım. Çünkü 5 tane bile ağır sanayimiz yok. Filyos Ateş Tuğla kapandı. Çaycuma kağıt fabrikası halen çalışıyor mu inanın bilmiyorum. Çalışsa da artık Zonguldak‘a faydası yok.  Bu kurumlar özelleştiği için bu fabrikalardan kazandıkları tüm paralar İstanbul- Ankara’da bulunan şirket hesabına gidiyor. Çalıştırdıkları işçi sayısına bakın ..Toplamı  5 bini geçmez.

595 Bin nüfuslu şehir buna da şükür etti ..

..............

5 haftada, 5 intihar olayının gerçekleştiği üniversite yurtlarında, çorba çeşmesi kuruldu. “Allah razı olsun” diyenler, “helal olsun” diyenler çıktı.  Zonguldak “buna da şükür “dedi.

Zonguldak hizmete o kadar aç ki; en ufak vaatlere sevinen bir şehir haline geldi.

Halkın beklentileri o kadar küçüldü ki; Zonguldak 5'ten küçük hale geldi.

Editör: U. G.