Alaplı-Ereğli Arasında Kıyıcak, Osmanlı  köyleri ve toplam altı Köyü etkileyen Cüruf atık şirketlerini yöre halkı kapattırıyor mafyalaşan şirketler yeni projeler ile Çevre Bakanlığından yeni izinler alıyor.

Üç yıllık süre içinde yöre halkı meşru ve hukuki mücadelesi sonucu, üç atık tesisi kapattırdı.  3.5 hektar gölü boşaltarak atık depolamak isteyen atık şirketinin imar planları iptal edilmiş, Mahkeme gölün flora ve fauna değerleri olduğunu çevreyi etkileyecek değeri olduğu kararını vermişti.

Bu bölgede yer altı suları ile oluşan göl, bölgenin bir zamanlar su ihtiyacını karşılayan motopomplar ve Kavak Deresi ve diğer akar sular DSİ tarafından mahkemeye gönderilen yazıda, bölgede kuru bir dere var  suları yoktur yazısı gönderdi.

Alaplı OSB’de Kılıçlar Madencilik’e Çevre Bakanlığı cüruf işlemesi için ÇED’e gerek yoktur kararı vermiş şirket Ege Doğa , Eski adı Roj Metal ile beraber cüruf işlemeye başlamıştı. Kavak Deresine birçok kez atık bırakılmış balıklar ölmüştü.  Bölgede Cüruf dağı oluşturulmuş bölge halkı eylem yapmıştı. Bölge halkı Zonguldak İdare Mahkemesine ÇED iptal davası açmış mahkeme geçtiğimiz ay keşif yapmıştı.

Kılıçlar Madencilik ,Ereğli Muhtarlar derneği başkanı ve Kıyıcak Mahallesi Muhtarı ve ailesine ait bir şirket. AK Parti  Zonguldak Milletvekilleri, Ereğli ve Zonguldak'ta  AK Partili Yönetcilere yakınlığıyla tanınıyorlar.

Yöre halkı, DSİ yetkilileri hakkında mahkemeyi yanıltmak, görevi kötüye kullanmak ve sudan faydalanan tüm canlılar adına suç duyursunda bulunmaya hazırlanıyor.

Editör: U. G.