YKS sonuçları için heyecan dolu bekleyiş sona erdi. 3 oturum halinde tamamlanan YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih maratonu başlayacak. Sınavın ardından geçen süre sonrası beklentilerini arttıran adayların gözü ÖSYM'den "YKS sonuçları açıklandı" duyurusu geldi. TYT-AYT oturumlarını ayrı ayrı değerlendirecek olan ÖSYM sınav sonuçlarını AİS ekranı üzerinden erişime açtı. Peki, YKS sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte, 2023 YKS sınav sonuçları sorgulama sayfası ve konuyla ilgili ayrıntılar

EPDK'dan kritik karar! Katkılı benzin ve motorinin yüksek fiyata satılmasına "Dur" dedi! EPDK'dan kritik karar! Katkılı benzin ve motorinin yüksek fiyata satılmasına "Dur" dedi!

YKS SONUÇLARI NASIL VE NEREDEN SORGULANIR?

YKS  sonuçları T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi ile öğrenilebilecek. Sınav sonuçları ÖSYM sonuç sayfasında görüntüleniyor. Öğrenciler YKS'den alacakları puanlara göre üniversite tercihlerini yapacaklar.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

YKS Tercih süreci 27 Temmuz'da başlıyor. YKS Tercih Klavuzu'nun açıklamasının ardından üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih süreci başlayacak. Tercih işlemlerinin 27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

Editör: Melisa Sapaz