"Vatandaş çile çeksin. Çünkü beleş!" "Vatandaş çile çeksin. Çünkü beleş!"
Zonguldak Nostalji sayfası editörü Yüksel Yıldırım, Zonguldak’taki turizm hakkında yazı kaleme aldı.  Yıldırım; “Zonguldak maden kenti kimliğini kaybettikçe turizmden de geri kalıyor. Endüstriyel kimliğimizi temsil eden değerlerimizi teker teker kaybediyoruz ve kentimize turist bekliyoruz” dedi.
Yıldırım’ın yazısı şu şekilde:
“ŞİMDİ TURİZME HİZMET VERİYOR…
Zonguldak maden kenti kimliğini kaybettikçe turizmden de geri kalıyor. Endüstriyel kimliğimizi temsil eden değerlerimizi teker teker kaybediyoruz ve kentimize turist bekliyoruz… Dünyada kalan tek örneğini uyarılara rağmen hurda niyetine satmıştık, şimdi onu görmeye gelen meraklıları için turizm kapısı oldu.
1961 yılında geldiği Zonguldak limanına 57 yıl kesintisiz hizmet veren türünün son örneği Armutlu Römorkörü Ekim 2016 tarihinde SANMAR Denizcilik tarafından satın alınıp restore edilerek Yalova'da müzede sergilenmek üzere limanımızdan ayrılmıştı. Son zamanlarda fuar fuar dolaşıp dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen ziyaretçilerinin fenomeni haline geldi.
Armutlu Römorkörünü son olarak, Armutlu Belediyesi satın aldı… Armutlu Belediye Başkanı Mustafa Tokat kaptırdığımız römorkör hakkında ifadelerde bulundu:
“Bundan sonra ömrünü ilçe turizm için harcayacak, 63 yaşındaki Armutlu Römorkörü denizlerimizde uzun yıllar hizmet üreten önemli bir gemi. İlçemizin adını taşıyan bu römorkör bir süre önce emekliye ayrılmıştı. Bu gemimiz restore edilerek bir anı gemisine dönüştürüldü. Armutlu iskelesine bağladığımız bu gemimiz bundan sonra ilçe turizmine katkı sunacak” dedi.
Buna ne söylenir… “yemeyenin malını yerler!”

Editör: Şeyma Kaya