Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Şeny Özdolap'ın ardından yeni Başhakim Doç Dr. Özcan Pişkin oldu.

Özcan Pişkin kimdir?

14 Haziran 1974 tarihinde Şanlıurfa’da doğan Dr. Özcan Pişkin, ilk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine girmiştir. Mezun olduktan sonra Nevşehir Kaymaklı Sağlık Ocağında pratisyen hekim ve Nevşehir İl Ambulans Servisi Başhekimi olarak 4 yıl hizmet etmiştir. 2005 yılında İstanbul Haydarpaşa Numune EAH’de Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde uzmanlık eğitimine başlamış ve 2009 yılında uzmanlığını almıştır. 2010-12 yılları arasında sırasıyla Zonguldak Devlet Hastanesi ve Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde mecburi hizmetini tamamlamıştır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde 2012 yılında Yardımcı Doçent olarak atanan Dr. Pişkin 2018 yılında Doçent ünvanını almıştır.

2013 yılında ABD Houston The Methodist Hospital’da gözlemci olarak çalışmıştır. 2014 yılında Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve 2017 yılında Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Klinik Ultrasound kullanımı eğitimi almıştır.

2017 yılında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Deney Hayvanları Merkez Müdür Yardımcısı görevine atanmış ve halen bu görevini sürdürmektedir. 2018-21 yılları arasında Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Pişkin’in ulusal ve uluslararası ve dergilerde çok sayıda yayını vardır.

Dr. Pişkin evli ve 2 çocuk babasıdır.