Kesik baş cinayetinde yasak aşk iddiası! Kesik baş cinayetinde yasak aşk iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu CHP Grubu Sözcüsü Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) alınacak olan işçilerin seçiminde, top havuzu yöntemi yerine elektronik kuranın tercih edilmesine sert tepki gösterdi.

İşçilerin elektronik yöntemle belirlenmesinin kuraya şaibe bulaştıracağını ifade eden Yavuzyılmaz, “Bu değişiklik ile torpilli alımlara zemin oluşturulmak isteniyor” dedi.

Top havuzu yönteminin halen en güvenilir kura modeli olduğunun altını çizen Milletvekili, bu yöntem yerine elektronik kuranın tercih edilmesin büyük bir soru işaretine yol açtığını ve bu yanlıştan ivedilikle dönülmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Belirsizler ve gecikmelerle adeta yılan hikayesine dönen TTK’ya işçi alımı konusunda yaşanan bu son gelişme, başta işe girme umudunda olan binlerce vatandaşımız olmak üzere hepimizi son derece rahatsız etmiştir.

Sadece bir seçim yatırımı olarak görülen, kurumun üretim ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaktan çok uzak şekilde gerçekleştirilen, sayıca yetersiz alımları bile hükümet eline yüzüne bulaştırmaktadır. İşçilerin seçim yönteminde yapılan bu değişiklik, kuraya şaibe bulaştırmakta kalmayıp, torpilli alımlara da zemin hazırlayacaktır.

Klasik top havuzu yöntemi, halen en güvenilir kura modeli olduğu için işçi seçimlerinin tıpkı önceki yıllarda olduğu gibi bu usüle göre belirlenmesi gerekmektedir. Alımlara hile kuşkusu bulaşmaması ve binlerce vatandaşımızın geleceğiyle oynanmaması için ivedilikle bu yanlıştan dönülmesi çağrısında bulunuyorum. Sürecin sonuna kadar takipçisi olacağım.”

Editör: Kağan İslamoğlu