Yazılımcı nasıl olunur? sorusu bu alana merakı olanların ve bunu mesleğe dönüştürmek isteyenlerin cevabını merak ettiği bir sorudur. Teknolojik gelişmeler bazı mesleklere olan talepleri oldukça arttırdı. Yazılımcı ise bu mesleklerden biri. Peki, yazılımcı nasıl olunur? Öncelikle bu mesleği yapabilmek için teknolojik aletlere ilgi duymanız önemlidir.

Yazılımcı nedir? İlk olarak teknolojik aletlerin çalışmasını sağlayan programlara yazılım denilmektedir. Yazılımcı ise bu programların veya uygulamaların yapılmasını sağlayan kişilere verilen isimdir. Bundan da anlaşılacağı üzere günümüzde yazılımcılara olan ihtiyaç oldukça fazladır.

Yazılımcı Olunur?

Yazılımcı olabilmek için birden fazla yol vardır. Eğer yazılımcı olmak istiyorsanız bunun seçimini lise eğitiminde yaparak başlayabilirsiniz. Meslek liselerinin ilgili programlarından mezun olduktan sonra üniversitelerin Bilgisayar Programcılığı ya da Yönetişim Bilimleri Sistemi ön lisans bölümlerini seçerek yazılımcı olabilirsiniz. Diğer bir yol ise üniversitede Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği lisans programlarını tercih etmektir. Bu yollara ek olarak yazılım konusunda sertifika edinebileceğiniz eğitimler mevcuttur.

Yazılımcı Ne İş Yapar?

Bu meslek hakkında merak edilen başka bir soru ise yazılımcı ne iş yapar? Yazılımcıların başlıca işi bilgisayar ve kodlamadır. Günümüzde kullandığımız birçok teknolojik ürünün çalışmasını sağlayan programlar yazılımcılar tarafından yapılmaktır. Bu programların yazılımları düzenli olarak güncellenmektedir ve yine bu da yazılımcılar tarafından gerçekleştirilir. Bunun yanında yazılımcılar web sitesi kurma, oyun düzenleme, işletim sistemi gibi farklı işler de yapmaktadırlar.

Yazılımcı Ne Kadar Maaş Alır?

Yazılımcı olmak veya bu alanda kendini geliştirmek isteyenler “yazılımcı ne kadar maaş alır?” sorusuna yanıt arıyor. Yazılımcılar devlet bünyesinde ya da özel şirketlerde çalışabilmektedir. Bu sebeple aylık olarak kazandıkları miktarlar değişim gösterebilmektedir. Diğer mesleklere oranla yazılımcıların iyi maaşlar aldıklarını söyleyebiliriz. Kamuda çalışan bir yazılımcı en az 6.000 Türk lirası aylık maaş alabilmektedir. Özel sektörde ise 6.000 Türk lirasından çok daha fazla kazananlar bulunurken çok daha az kazananlar da vardır.

Editör: TE Bilişim