Tarihin En Acımasız Liderleri Ve Yaptıkları

İnsanoğlu yerleşik düzene geçtiğinden bu yana çeşitli topluluklar kurarak hayatlarına devam etmişlerdir. Bu gruplar ilk zamanlarda kabile iken daha sonrasında devlet ve imparatorluk olmuşlardır.

Bu siyasal düzenlere liderlik eden kişilerin birçoğu halkının iyiliğini düşünmüş ve barışçıl bir şekilde görevlerini yürütmüşken, bir kısmı ise tabiri caizse halkına ve düşmanlarına kan kusturmuştur. İşte yazımızın konusu da yaptıklarıyla insanların kanlarını donduran bu liderlerdir.

İdi Amin

1971 ve 1979 yılları arasında Uganda Askeri Direktörlüğü görevinde bulunan İdi Amin, bu süre içerisinde 300 bin kişinin ölüm emrini vermiştir. Bu emirlerin birçoğunu ise kendi kızlarının gözlerinin önünde gerçekleştirmiştir. Çok fazla kadınla birlikte olan İdi Amin, bir kısmını kendi elleriyle parçalamıştır. Ayrıca içerisinde dini liderlerin de bulunduğu bir kısım insanı timsahlara yem etmiştir.

Birinci Mary

1553 ve 1558 yılları arasında İngiltere'de hükümdarlık süren ve Kral VIII. Henry'nin kızı olan kraliçe Mary koyu katolik bir liderdi. Bu sebeple ülkesinde bulunan protestanların büyük bir çoğunluğu katletti. Bu sebeple tarihin en acımasız liderleri arasında adı Kanlı Mary olarak anılır.

Qin Shi Huang

Qin Shi Huang, Çin kaynaklarına göre Çinlilerin ilk imparatorudur. Ayrıca Çin Seddini yaptıran kişidir. Herkes Çin Seddinin Türklerden korunmak için yaptırdığını bilir. Ancak pek az insanın inşaat sırasında 6 binden fazla askerin hükümdar tarafından öldürüldüğünü bilir. Askerlerin idam emirlerinin sebepleri arasında işlerini düzgün yapamamaları ve yüzlerini beğenmemesi gibi sebepler bulunur.

Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus

Milattan önce 37 ile 41 tarihleri arasında hükümdarlık yapan Gaius Julius Caesar Augustus Germanicus, bu göreve gelebilmek için başta ailesine olmak üzere çok fazla şiddet uygulamıştır. Yaptığı gaddarlıkların başında ise erkek kardeşlerini öldürmek, kız kardeşlerine tecavüz etmek ve onları satmak bulunur.

Wu Zetian

14 yaşında tahta geçen Wu Zetian, Çin Devletinin tek kadın yöneticisidir. Tahttaki yerini korumak için ise ailesinin bütün üyelerine işkence ederek onları sürmüştür.

Cengiz Han

En çok dehşet saçan liderlerin başında şüphesiz ki Cengiz Han gelmektedir. 9 yaşında babasının bir suikast sonucunda öldürülmesiyle tahta geçen hükümdar yerini korumak için daha ilk günden çevresinde terör estirmiş ve rakiplerinin gözlerini korkutmuştur. Dünyanın büyük bir kısmını fetheden Cengiz Han, işgal ettiği bölgeler deki sivil halkları öldürmesiyle bilinir. Hükümdarın en kanlı saldırısı ise Harzemşahları fethettikten sonra bütün aristokratların öldürmesidir.

Üçüncü Vlad

Namı değer Kont Dracula, Osmanlı Devletinin Eflak ve Boğdan eyaletinin hükümdarlığını yaptı. Kazıklı voyvoda olarak da bilinen 3. Vlad, düşmanlarını kazığa oturtmak ile ün yapmış cani bir liderdir.

Tomás De Torquemada

Ortaçağın ünlü engizisyon mahkemelerine başkanlık yapan Tomas De Torquemada, mahkemesinde yargıladığı 2 bin insana işkence kararı vererek tarihin en acımasız liderleri arasında yerini almıştır.

Elizabeth Báthory

Kanlı kontes olarak da bilinen Elizabeth Báthory, 600 köylü kızını işkence ile öldürmesi ile bilinmektedir. Daha genç ve güzel görünmek için bakire kanı içmesi gerektiğine inanan kontes, bu sebeple köylü kızlarının etlerini ısırmış, işkenceler yapmış ve kanlarını bir küvette toplamıştır.

II Leopold

II Leopold dünyanin en acımasız liderleri

1865 ve 1909 yılları arasında hükümdarlık süren II. Leopold, Kongolulardan kurduğu kolonide yaptığı vahşetle adını duyurmuştur. Kongoluları kadın ve erkek diye ayırıp köle olarak kullanmış ve nüfusun %50’sini öldürmüştür.

Çar İvan

Çar İvan dünyanın en acımasız liderleri

Tarihin en acımasız liderleri arasında kendisine Korkunç ivan olarak yer bulan Çar İvan, kendi kızı ve oğlu başta olmak üzere birçok insanı öldürmüştür. Bazı tarihçiler Çar İvan’ın bu lakabı almasında görünüşünün payı olduğunu savunsalar da, tahta geçtiği ilk günlerde eski hükümetten kalan bütün aristokratı öldürmesi başta olmak üzere yaptığı işkencelerinde payının büyük olduğu yadsımamalıdır.

Benito Mussolini

Benito Mussolini dunyanin en acimasiz liderleri

Devletin başına geçtiği ilk günden itibaren şiddeti bir devlet yönetim şekline çevirmek için uğraşan Mussolini, hükümetinin düşmesinin ardından toplama kamplarında bulunanların yarısını öldürme emri vermiştir. Her iki dünya savaşında da tarih sahnesinde yerini almıştır.

Adolf Hitler

Adolf Hitler dünyanın en acimasız liderleri

11 milyon insanın ölümünden sorumlu olan Adolf Hitler’in tarihin en acımasız liderleri arasında yer almaması elbette ki imkânsız. 1933 ile 1945 yılları arasında Almanya’yı yöneten Hitler aynı zamanda 2. Dünya Savaşının çıkmasına sebep olan ve Yahudi soykırımını gerçekleştiren liderdir. Alman ırkının dünyanın en üstün ırk olduğuna inancının yanı sıra tüm dünyanın yönetim hakkının da bu ırka ait olmasına savunması sebebiyle bu listede olmayı hak etmiştir.

Editör: TE Bilişim