Invisalign Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Ağız ve diş sağlığı şüphesiz herkes için çok önemlidir. Son teknolojik gelişmeler ile beraber ağız ve diş sağlığı alanında pek çok yenilikler yapılmış farklı tedavi yöntemleri geliştirilmiştir. Bunlardan birisi de invisalign tedavisidir. Ortodonti uzmanları tarafından uygulanan bu tedavi dişleri düzleştirmek için uygulanan bir yöntem olup şeffaf plak tedavisi adı ile de bilinmektedir.

Invisalign Şeffaf Plak Tedavisi Nedir?

Invisalign tedavisi dijital ortodontik tedavisi olarak dişlere uygun olarak yapılmış şeffaf plaklar sayesinde dişleri düzeltmek üzere uygulanan telsiz bir ortodontik tedavi yöntemidir. Invisalign tedavisinin tercih edilmesinin en önemli nedeni diş teli kullanmadan şeffaf plaklar işe çarpık veya güzel gözükmeyen dişlerin tedavisi uygulamasının yapılmasıdır.

Invisalign tedavisinde şeffaf plaklar günde ortalama olarak 20 saat takılması gerekir. Bu plaklar sadece yemek yerken takılması gerekmektedir. Bunun dışında özel davetlerde de çıkarılabilen bu plaklar sık sık çıkarılmamalı ve düzenli takılmalıdır. Ayrıca sıcak bir şeyler de içerken mutlaka çıkarılması gerekir. Çünkü bu plaklar thermoplastik oldukları için sıcakta deforme olabilmektedir.

Invisalign Şeffaf Plak Tedavisinin Avantajları Nelerdir?

Invisalign şeffaf plak tedavisi son yıllarda en çok merak edilen ortodontik tedavi yöntemlerinden birisidir. Özellikle diş tellerine göre büyük avantajları bulunmaktadır. Bu avantajlar şunlardır:

- Invisalign şeffaf plakların özelliklerinden birisi hastanın kendisi tarafından çıkarılıyor olmasıdır. Bu da diş tellerine göre bakım kolaylığı sağlamakta ve daha hijyenik ortam sunmaktadır.

- Invisalign şeffaf plaklar hastaların kendisi tarafından çıkartılıp takılabildikleri için hastalara konfor sağlamaktadır. Ağız içi yara olma ihtimali diş telleri veya braket kullanımına göre yok denecek kadar az olmaktadır. Ağız içerisinde bir tel bulunmadığı için ağız içinde yara, batma veya tahriş gibi sorunlar da yaşanmamaktadır.

- Invisalign şeffaf plak tedavisinde daha kısa sürede olumlu sonuçlar alınmaktadır. Invisalign şeffaf plaklar günlük rutini çok fazla etkilemediği için tedavi süreci de çok daha kolay ve rahat geçmektedir.

- Diğer bir avantajı da eskiden çocuklarda kullanılan damaklıklara alternatif olmasıdır. Çocuklarda damaklıklar diş hareketlerini sadece tek bir doğrultuda kontrol sağlar iken Invisalign şeffaf plaklar 3 boyutlu ve tam kontrol sağlamaktadır.

Invisalign tedavisi hakkında bilgi almak ve randevu oluşturmak için https://www.canerbalta.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim