Dünyadaki En Korkunç 10 Gezilecek Yer

Dünyanın öyle yerleri var ki, farklı deneyim yaşamak isteyen turistler tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Bu yerlerin sahip oldukları hikâyeler ve görünüşleri dünyadaki en korkutucu yerler arasına girmeye hak kazanmalarını sağlamaktadır.

  1. Poveglia, İtalya

Veba adası olarak da bilinen Poveglia Adasına, 1793 ile 1814 yılları arasında kara vebaya yakalanan hastalar götürülüyor ve orada karantina altına alınıyordu. Venedik ve Lido arasında yer alan bu kara parçasına ilk gönderilen vebalılar Venediklilerdir.  Karantinadaki bu hastalar ise orada can veriyordu. 160 bin kişinin götürüldüğü bu adada hala toplu mezarlara rastlamak mümkün. Ölen kişilerin hayaletlerinin dolaştığı söylenen bu adaya ulaşmak için hala taşıt bulabilmek zor. Adanın lanetli olmasının bir diğer sebebi ise adada bulunan akıl hastanesi yüzündendir. Burada bulunan akıl hastanesinde 1800’lü yıllarda hastalara işkence edilerek öldürülmüştür.

Sahip olduğu bu özellikler sebebiyle halk arasında birçok efsane bulunmaktadır. Bunların içerisinde ölen kişilerin hayaletlerinin görülmesi ve çığlıkların duyulması bulunur. Adaya gitmek bu korkular yüzünden yasaklanmıştır. İzin alsanız bile adaya gidilecek araç bulunması imkânsızdır.

  1. The Stanley Hotel, Estes Park, Colorado

The Stanley Hotel, Estes Park, Colorado

1970’li yıllardan bu yana doğaüstü olayların yaşandığı söylenen bu otelde Stephen King’de bir gece geçirmiş ve ardından The Shining adlı kitabını kaleme almıştır. Bu kitabı yazmasındaki ise bu otelde yaşadığı olayların büyük bir rolü olduğu biliniyor.

3. Beelitz Heilstätten Sanatoryumu, Almanya


Berlin'de bulunan bu sanatoryum uzun yıllar amansız hastalıklarla mücadele edenleri ağırlıyordu. Birinci Dünya Savaşı sırasında yaralanan Adolf Hitler de bir süre burada tedavi olmuştu.

4. Paris’in Yeraltı Mezarlığı

Romantizmi ile büyüleyen Paris’in yeraltı o kadar da romantik sayılmaz. Hatta bu tünellerde gidenlerin hissettikleri genellikle korku oluyor. Çünkü bu yeraltı tünellerinde 6 milyon insana ait kemikler bulunuyor. Bu özelliği de Paris'in yeraltı tünellerini dünyanın en korkunç yerleri arasında yer almasını sağlıyor. Turistik geziler için açık olan bu tünellere girmek ise gerçekten cesaret istiyor.

5. Capela dos Ossos - Evora, Portekiz

15 metre eninde ve 18 metre genişliğinde olan bu şapelin bu kadar küçük olmasının sebebi rahip ve rahibelerin kemiklerinden inşa edilmiş olmasından kaynaklanmaktadır. 1500’lü yıllarda ölen 5 bin rahip ve rahibenin kemiklerinin kullanıldığı bu şapelin tavanında biri henüz çocuk olan 2 rahibenin de iskeleti asılı bir şekilde durmaktadır. Şapelin tamamen kemiklerden yapılmış olmasının ölü atalarda bağlantı kurulmasının bir yolu olarak görülmektedir. Ayrıca bu kemiklerin rahip ve rahibelere ait olması kutsallığını arttırmaktadır.

6. Oyuncak Bebekler Adası - Mexico

Oyuncak Bebekler Adası - meksika

Adada yaşayan Julian Santana Barrera adlı keşişin kızının nehirde boğularak hayatını kaybetmesinden sonra, kızın ruhunun kendisine musallat olmaması için adanın her yerine oyuncak bebekler asmasıyla ortaya çıkan bu korkunç görüntü dünyanın en korkunç yerleri arasına girmesini sağlıyor. Daha sonrasında keşişte hayatını kızının boğulduğu nehirde boğularak kaybediyor.

7. Cehennem Kapısı, Derweze, Türkmenistan

1971 yılında Sovyet mühendisler tarafından keşfedilen bölgede yüksek miktarda metan gazı bulunduğu tespit edildi. Çevresini zehirlememesi için yakılan bu rezervler günümüzde hâla yanmaya devam etmektedir. Hiç durmadan yanmaya devam eden bu bölgede bulunan kocaman çukur, sanki cehenneme girişin kapısı gibi bir görüntü çizmektedir.

8. Bhangarh Fort, Rajasthan, Hindistan

Yerel halk tarafından lanetli olduğuna inanılan bu harabe kaleye bu sebeple gece girişler yasaklanmıştır. 17. yüzyılda inşa edilen bu kalenin birçok tapınağı bulunmaktadır. Kalenin bu kadar çok korkulmasının sebebi ise bir büyücünün aşık olduğu prensesi sihirli bir yağ ile kayaya çevirdikten sonra ezmesidir. Bu kaleyle ilgili başka bir efsaneye göre ise arazide gözü olan birinin lanetlemesidir. Bu lanete göre ise bu arazide yapılan hiçbir binanın çatısının durmamasıdır.

9. Hell Fire Club, Montpelier Tepesi, İrlanda

1925 yılında inşa edilmiş olan bina taşlardan yapılmıştır ve döneminde av köşkü olarak kullanılmıştır. Binanın antik çağ mezarlarının üzerine yer alması ve şeytanı taşların kızdırması yüzünden lanetli olduğuna inanılmaktadır.

Diğer bir yandan Dublin elitlerinin toplanma yeri olarak kullanılan bu binanın ahlaksız toplantılara ve ölümlü ayinlere ev sahipliği yapması sebebiyle de lanetlendiği söylenmektedir.

Av köşkü ile ilgili olan efsanelerin içerisinde ise hayvan kurban hikâyelerine, at toynaklı insanlara, karanlık gölgelere ve cinayetlere rastlanmaktadır. Av köşkü ile ilgili en popüler efsane ise şeytanın sadece oyunculardan birinin kart bırakması halinde geldiği yönündedir.

10. Banff Springs Hotel, Alberta, Kanada

Dünyanın en korkunç yerleri arasında yer alan Banff Springs Hotel’in efsanesi gelinliğinin yanması ile panikleyen bir gelinin merdivenlerden düşerek boynunu kırması ve ölmesi ile ilgili olmaktadır. Kanada’nın en büyük demir yolları otellerinden birisi olan otelin en perili oteller arasında yer almaktadır.

Ölen gelin yanan gelinliği ile birlikte balo salonunda dans ettiği anlatılan rivayetler arasında yer almaktadır. Otelin lanetli olmasının bir diğer sebebi ise 813 numaralı odasında bir ailenin öldürülmesidir. Bu olaydan sonra odanın kapısı duvarla örülmüştür. Ancak ailenin hayaletlerinin koridorda gezindiği söylenmektedir.

Hala hizmet veren ve lüks zincir otellerden birisine ait olan otel, tepedeki kale olarak geçmektedir ve turist çekmektedir.

Editör: TE Bilişim