Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl ve İlçe teşkilatı, önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile birlikte parti binasında açıklama yaptı. 

Açıklamaya; İl Başkanı Devrim Dural, Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu, eski Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kadın Kolları Başkanı Merve Kır ve partililer katıldı. 

Önceki dönem Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, mevcut Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın kendisi hakkında: ‘Fevkani Köprüsü’nün yıkılmasının tek nedeni Muharrem Akdemir’dir.’

şeklinde yaptığı açıklama üzerine konuştu. 

Minik eller, Büyük hayaller! Bilimsel bitki çizdiler Minik eller, Büyük hayaller! Bilimsel bitki çizdiler

Akdemir, Başkan Ömer Selim Alan’a sert cevap vererek; ‘Hezeyanını yen. Zonguldak küçük yer, mutlaka karşı karşıya geliriz.’ ifadesini kullandı. 

“HEZEYAN OLMASA BU İFADELERİ KULLANMAZDI”

Akdemir’in konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Olgunlaşmamış arkadaşıma cevap vermek zorunda kaldım. Köprünün yıkılmasının nedeni Muharrem Akdemir demesi tuzu biberi oldu. Belediye Başkanlığı ölçülü olunması gereken bir makamdır. Bu arkadaşımda belediye başkanlığı vasıflarını taşımadığını görüyorum. O da beni yargılayacaktır. Köprünün üstüne çıkıp suçu başkasının üstüne yıkmak kabul edebileceğim bir şey değil. İnsanların bu makamlarda heyecanlarını yenmeleri gerek diye düşünüyorum. Kanal Z’deki programı başlıklar halinde aldım. Eşini beğen, aşını beğen ama kendini beğenme demiş Mevlana. Bilemiyorum kendisi nasıl değerlendirir. Ben makamı teslim ettim ama 5 yıllığına teslim ettim. Hezeyan olmasa bu ifadeleri kullanmazdı diye düşünüyorum. Bana böyle şeyler söyleyeceğine, şahsımla ilgili siyasi algı operasyonu yapmaması kazım. 

“ONUN YAŞI KADAR İDARECİLİK GEÇMİŞİM VAR”

Onun yaşı kadar idarecilik ve yöneticilik geçmişim var. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Hepsi iyi yerlerdeler. Tecrübemden istifade edeceğine başka ifadelerle yaklaşmaya çalışıyor.

"ÇOCUK! AĞABEYİNİ İYİ DİNLE!"

İfademi kabul buyursun: Çocuk! Ağabeyini iyi dinle, fütursuzca lafları hiçbir şekilde kullanma. Nerede olursan ol! Seninde görevin bitecek. Arkandan kötü konuşsalar iyi olurmu? Benim ağzımdan bir önceki belediye başkanı hakkında hiçbir kötü söz duydunuz mu? Çalışanlarına görev vermiş, birkaç kişiye; sel baskını yaşadık. O akşam bu kişilere görev vermiş. Benim önüme getirmeye çalışıyor. Kaç yıl geçti? Yarın bir gün görevi bırakacaksın. Sen gideceksin, o çocuk yeni belediye başkanının yüzüne nasıl bakacak? Suç işletiyor. Bunu bilmiyorsan orada ne oturuyorsun! Kalkıp gideceksin. Algı operasyonları ile hiçbir yere gelemezsin. Çok kar yağdığında sabahları 4 gece çalışanlarımın başındaydım. Oradan çıkar eve gider üzerimi değiştirip geri gelirdim. Ben bunun reklamını yaptım mı? Hezeyanını yen. Kaybedersen kazanırsın. Zonguldak küçük bir il. Mutlaka karşı karşıya gelirsin! 

"HALK BENİ DE GÖRDÜ; SENİ DE GÖRÜYOR!"

Bu tür çalışmalar yaparken bir ders almasını diliyorum. Geçmişi yargılamadan doğruyu bulamazsın. Kızıyor! Neye kızıyorsun kardeşim? Eleştiri gelecek. Bu halk bunu yemez. Beni de gördü seni de görüyor. Halk gerçekten mantık sahibi."

Editör: Bekir Ekici