Türkiye'yi sarsan Elmalı Davası nedir? İki kardeşin resimli anlatımı ve mektubu cinsel istismar skandalını gün yüzüne çıkardı!

Türkiye'nin gündemine oturan Elmalı Davası ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor.

Balıkesir'de yaşayan babaanne G.S'nin savcılığa başvurusu ile ortaya çıkan korkunç olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Geçen yıl haziran ayında, savcılığa müracaat eden babaanne G.S., o dönem 6 ve 9 yaşında olan iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, eski gelini Merve A., kocası Rahmi A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikayetçi oldu. Ana sınıfı öğrencisi G.E.G ile ağabeyi İ.E.G, doktorlar gözetiminde, yaşadıkları kabusu resimli anlatım yöntemiyle anlatmaya çalışırken cinsel istismarın detaylarını da mektup ile anlatmaya çalıştılar. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi, anne ve üvey baba için skandal bir tahliye kararı verdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama yayınlanırken Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı da mide bulandıran olayın detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

ÇOCUKLAR OLUP BİTENLERİ ÇİZEREK ANLATTI

Küçük kız ve ağabeyi, başlarına gelenleri, deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. İfadesinde anne ve babasının ayrıldığını söyleyen G.E.G., annesi Merve A.'nın Rahmi A. ile evlendiğini, ancak F., A., M. ve M. adlı erkeklerle de ilişkisi olduğunu söyleyerek, geçen yıl üvey babası Rahmi A. ile isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu anlattı. G.E.G.'nin, başından geçen olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.'den şikayetçi olduğunu ve ağabeyiyle kendisine çok acı çektirdiklerini anlattığı öğrenildi. G.E.G, anneanne F.G. ile dayısı S. C.G.'nin de kendisini çok dövdüğünü söyledi.

İ.E.G. ise anneannesinin Finike'deki evinde kaldığı 7-8 aylık süreçte oklava ve şarj kablolarıyla dövüldüğünü söyledi. İ.E.G., üvey baba Rahmi A., M. ve dayısı S.'nin kendisinin özel bölgelerine dokunduğunu söyledi.

ŞAKA GİBİ  KARAR..."DOLDURUŞA GELDİLER" DEDİ BERAAT ETTİ

Soruturma kapsamında anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. tutuklanırken, olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması dün Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya anne Merve A. ve üvey baba Rahmi A. tutuklu bulundukları Antalya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan SEGBİS vasıtasıyla katılırken, suça sürüklenen çocuk sıfatıyla tutuksuz yargılanan dayı S.C.G. ile tarafların avukatları duruşma salonunda hazır bulundu. Duruşmada tekrar ifade veren anne Merve A. "Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum" dedi.

Rahmi A.'da suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

SERBEST KALDILAR

İfadelerinin ardından mahkeme heyeti sanıklar Merve A. ve Rahmi A.'nın yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmasına hükmederek, duruşmayı erteledi.

Editör: TE Bilişim