Akaryakıt fiyatları üzerinde etkili petrol fiyatlarında son dakika hareketliliği yaşanıyor. Petrol fiyatları dün yüzde 5’e yakın geriledi. Geçen hafta motorin litre fiyatı için üst üste indirim ve zam haberleri gelmiş, benzin zammı ise iptal edilmişti. Bu düşüş sonrası akaryakıta indirim haberi gecikmedi.

Döviz kurundaki dalgalanmalar ve brent petroldeki fiyat değişkenliği akaryakıt fiyatlarını direkt olarak etkiliyor. Brent petrolün yüzde 5'e yakın değer kaybederek 100 doların altına inmesi Türkiye'de de akaryakıtta indirim beklentisi oluşturdu.

Uluslararası piyasalardaki gelişmelerin yanında dolar/TL kurunun yüksek kalması ile 30 TL'ye kadar çıkan motorin fiyatına, iki haftada 5,44 TL indirim yapılmıştı. 25 liranın altına gerileyen motorin son yapılan 84 kuruşluk zam ile yeniden 25 liranın üzerine yükseldi. Benzin grubunda ise 96 kuruş yapılması planlanan artış iptal edilmişti.

Ancak sektörden alınan bilgiye göre, perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,55 TL civarında fiyat indirimine gidilecek. Motorin grubunda ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

Editör: TE Bilişim