13 Ocak 2022 tarihli resmi gazetede kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle daha önce sınavla alımı yapılan Sağlık Bakanlığı işçi alımında kapsam kura açısından genişledi. Sağlık Bakanlığı bünyesinde birçok branşta olmak üzere 10 bin kadrolu kamu işçisi ataması öncesi sınava tabi tutulmadan kura ile belirlenmesine dair detaylar belli oldu.

SON DAKİKA GELİŞMELERİNİ ANLIK OLARAK ÖĞRENMEK İÇİN FİNANS7 HABER MOBİL UYGULAMASINI TIKLA İNDİR

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI YAPILACAK BRANŞLAR

Sağlık Bakanlığı 2022 yılı kapsamında 10 bin kadroya kamu işçisi atamaları;

Temizlik personeli,

Güvenlik personeli

Klinik destek personeli,

Bakım onarım hizmetleri,

Diğer destek personeli,

Aşçı alımı olmak üzere kura ile gerçekleştirilecek.

SAĞLIK İŞÇİSİ ALIMLARI KURAYLA OLACAK

2022 yılında açıklanan 10 bin sağlık işçisi ataması için Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere; temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçilerin tamamı sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenecek.

Resmi Gazete kararı ile İŞKUR ile alınarak başvurular herhangi bir mülakat yapılmaksızın kura ile belirleme yapılacak. Söz konusu yönetmelik ise,

Ekli "Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına karar verilmiştir.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA İŞÇİ ALINMASINDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 29/6/2009 tarihli ve 2009/15188 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe geçici 9 uncu maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 10 uncu madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 10- (1) 2022 yılı içerisinde Sağlık Bakanlığında istihdam edilmek üzere temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri ile diğer hizmetler için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmaksızın doğrudan noter kurasıyla belirlenebilir. Bu durumda, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenir. Sağlık Bakanlığınca yapılacak değerlendirme neticesinde, asıl adaylardan gerekli şartları taşımayanların yerine sırası ile aranan şartlan haiz yedek adaylar işe alınır."

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.