Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin kendi gazını kullanmasıyla ilgili merak edilenleri yanıtladı. "Akkuyu Nükleer Santral'de bir aksamaya izin vermeyiz." diyen Bakan Dönmez, açıklamasının devamında Zonguldak açıklarında bulunan 540 milyar metreküplük kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıkladı

KARADENİZ GAZI İÇİN TARİH VERDİ

Kendi doğal gazımızı kullanacağımız tarihi de açıklayan Bakan Dönmez, "2023'ün Mart ayı içinde inşallah Karadeniz gazını karada yakmış olacağız." diye konuştu.

Ayrıca son günlerde tartışmalara konu olan Akkuyu Nükleer Santral inşaatına da değinen Dönmez, "Sorunlar aşılamadı, girişimlerimiz devam ediyor. Proje takviminde bir aksamaya müsaade etmeyiz. Uzlaşmadan yapılan işlerin idari ve hukuki yansıması olur. Bu projede 20 bini Türk 25 bin kişi çalışıyor" dedi.

Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin Gazipaşa'ya 55 kilometre mesafede bulunan Yörükler-1 kuyusuna gönderildiğini belirten Dönmez, "45-60 günlük süre var. Bu sürede sondajımızı tamamlayacağız. Keşif bulursak milletimizle müjdeyi paylaşacağız." dedi.

Editör: TE Bilişim