Rusya ve Ukrayna arasındaki savaştaki son gelişmeleri yorumlamak üzere Habertürk canlı yayınına bağlanan Prof. Dr. Hasan Köni, Ukrayna'dan gerçekleşen göçü Avrupa'nın kaldıramayacağını savunurken "Tabii bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor ama maalesef Avrupa'ya gidiyorlar" dedi. Bu ifadeler sosyal medyada tepki çekti.

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaş 11. günde de devam ederken bir yandan da çatışmaların ve bombardımanların arasında kalan sivillerin hayatta kalma mücadelesi sürüyor. Pek çok Ukraynalı vatandaş, Polonya ve Romanya gibi komşu ülkelere sığınırken toplam sığınmacı sayısının 1,5 milyona ulaştığı konuşuluyor. Öte yandan son günlerde Ukraynalı sığınmacılarla ilgili sosyal medyadaki düzeysiz ifadeler de kamuoyunda oldukça tepki çekiyor.

CANLI YAYINDA TEPKİ ÇEKEN İFADELER

Bu kez ise iki ülke arasında gerçekleşen savaşı yorumlamak üzere Habertürk canlı yayınına görüntülü bağlanan Prof. Dr. Hasan Köni'nin kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

"BİZİM ERKEKLER UKRAYNALILARIN GELMESİNİ BEKLİYOR"

Savaş nedeniyle Ukrayna'dan gerçekleşen göçü Avrupa'nın kaldıramayacağını savunan Köni, göçmen sayısının 1.5 milyona dayandığını ifade ederek "Daha da artacak. Tabii bizim erkekler Ukraynalıların gelmesini bekliyor ama maalesef Avrupa'ya gidiyorlar. Bu da bir başka konu. Bunu edebiyat olarak söylüyorum ama bu gittikçe de artıyor. Zaten fırsat bu fırsat diye de geçiyorlar" dedi.

Editör: TE Bilişim