Filyos Belediyesi personeline yüzde 100 zam! Filyos Belediyesi personeline yüzde 100 zam!

 Aksaklıklar nedeniyle yolculardan özür dileyen Kahya, uçuşların normale döndüğü bilgisini verdi.
Kahya, 8 Temmuz’da yaşanan yoğun yağışla birlikte Temenler Köyü mevkiinde bulunda Seyrüsefer İstasyonu’na yıldırım düşmesi sonucu VOR(Dme/Ndb) cihazlarının yandığını açıkladı. Bu nedenle seferlerin yapılamadığını aktaran Kahya, DHMİ Ankara Esenboğa Havalimanı Elektronik Müdürlüğü ekipleri olaya müdahale ettiğini, onarım işlemlerinin tamamlanmasıyla VOR ve DME cihazlarının dün gece itibariyle devreye alındığını ifade etti.
Kahya açıklamasında şöyle dedi:
“3 günlük süreç içerisinde bazı havayolu şirketleri insiyatif alarak eskiden olduğu gibi görerek şartlarda uçuşlarını gerçekleştirmesine rağmen, bazı şirketlerde “Şirket Kuralları” diyerek uçuşlarını Ankara’ya yönlendirmiş veya iptal etmişlerdir. Tabi ki bu süreçte yolcu mağduriyeti yaşanmış, kimsenin olmasını istemediği bu doğal afet karşısında elimiz kolumuz bağlı kalmıştır. Yaşanan bu süreçte mağdur olan yolcularımızdan özür dilemekten başka elimizden bir şey gelmemektedir.
Havayolu şirketi kaynaklı organizasyon eksikliğini bizler bertaraf etmek için elimizden gelen gayreti göstermemize rağmen bazı kesimlerin havalimanı görevlilerini hedef alan tutum ve davranışlar içinde olduğunu gördük ve sosyal medyadan görmekteyiz.
Yıllardır bu havalimanının ayakta kalması ve ilerleme katedmesi için maddi manevi yıpranan  bizler ve personelimiz yine de alttan alarak yediğimiz küfürleri bile duymazdan, görmezden geldik. Kötü söz sahibinindir düsturundan yola çıkarak ve empati yaparak  yolcularımızın da mağduriyeti karşısında her ne kadar sessiz kalsakta bu ve benzeri durumların bir daha yaşanmaması dileklerimizle; biz her şeye rağmen hakkımızı helal ediyoruz. Ancak tüm hemşerilerimizden istirhamımız Havayolu şirketi ile Havaalanı işletmesini ayırt etmelerini rica ediyoruz.
UÇUŞLAR NORMALE DÖNDÜ
Bu vesileyle şu andan itibaren herhangi bir aksaklık kalmadığını ve uçuşların normal seyrine döndüğünü tüm yolcularımıza, yolcu yakınlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
Ayrıca bu süreçte üstün performansla gece yarılarına kadar çalışarak arızayı bertaraf eden Elektronik müdürlüğü ekiplerimize, Esenboğa başmüdürümüz Hamza Demir beye ve Zonguldak Valimiz sayın Mustafa Tutulmaz beye şirketimiz adına çok teşekkür ediyoruz.Rabbim böyle felaketleri bir daha yaşatmasın.”

Editör: Melisa Sapaz