Twitter Konu Başlıkları Takip Sistemi Nedir?

Twitter, günümüzde tüm dünya tarafından kullanılan popülaritesi en yüksek sosyal medya uygulamaları arasında bulunmaktadır. Diğer sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Twitter'da kullanıcıların ilgisini sürekli kalabilmek adına düzenli aralıklarla uygulamaya yeni özellikler getirmektedir. Bilindiği gibi Twitter uygulaması diğer sosyal medya uygulamalarına göre haber yönü daha ağır basan bir platformdur. Bu kapsamda son getirdiği özellik Twitter konu başlıkları ile kullanıcılarının hayli ilgisini çekmiştir. Elbette yapılan bu son yenilik ile Twitter uygulamasının milyonları geçen kullanıcıları Twitter konu başlıkları takip sistemi nedir? Ne işe yarar? gibi sorular sorarak bu yeni özelliği araştırmaktadırlar.

Twitter’ın Yeni Özelliği ‘Konu Başlıkları’ Nedir?

Diğer sosyal medya uygulamalarından farklı olarak Twitter, sosyal platformda gündem belirleyecek kadar etkili bir uygulamadır. Bu bağlamda Twitter kısa süre önce ortaya çıkardığı konu başlıkları özelliğiyle kullanıcıları için yeni bir kolaylık geliştirdi diyebiliriz. Twitter'ın yeni özelliği konu başlıkları ile kullanıcılar, ilgili oldukları konuları artık daha etkin ve kolay bir şekilde takip edebilecek.

Bu yeni özellik ile birlikte Twitter'da bir hesabı takip etmek gibi herhangi bir konu hakkındaki sohbetlerde takip edilebilecek. Twitter'ın ana sayfasında konu başlık önerileri bulunmaktadır. Twitter kullanıcıları bu konu başlık önerileri arasından ilgili oldukları konularla ilgili olarak arama çubuğunda görülebilmektedir. Önceden kullanıcılar belirli hesapları izleyerek ya da araştır sekmesinden arayarak, merak duydukları konular ile ilgili olup bitenleri takip edebiliyorlardı. Bu yeni özellik sayesinde Twitter kullanıcıları artık ilgili oldukları ve merak duydukları tweetleri, çok daha kolay bir şekilde görme olanağına sahipler.

Twitter Konu Başlıkları Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Twitter konu başlıkları sistemi henüz oldukça yeni bir uygulama olduğu için tam olarak yayınlanmış değil. Henüz belli ülkelerde deneme aşamasında bulunmaktadır. Tüm dünyada Twitter kullanıcıları için yeni özelliğin tam olarak yayınlanması birkaç ayı bulacaktır. Bu süreç Twitter kullanıcılarının yeni özelliği tanımaları ve nasıl çalıştığını anlamaları için tanınmış bir süredir. Elbette kullanıcıların geri dönüşlerine bağlı olarak Twitter yetkilileri, yeni özelliği biçimlendireceklerdir. Peki, Twitter konu başlıkları sistemi nasıl çalışıyor?

Twitter konu başlıkları sistemi, kullanıcıların, devamlı gündem olan konuları takip etmelerini kolaylaştıracak, ilgi alanlarına dair tweetleri daha kolay keşfetmelerini sağlayacak. Diyelim ki Twitter'dan ülke ya da Dünya ile ilgili önemli bir gelişme gündem oldu. Sonuç itibarıyla Twitter'da bu konu üzerinde çok fazla paylaşım olacaktır. Birçok Twitter kullanıcısı bu konu hakkında görüşlerini bildirecektir. Yeni geliştirilen Twitter konu başlıkları özelliği ile konu, ana sayfada bir başlık olarak belirtilmektedir. Kullanıcılar bu sayede gündem olan konu hakkındaki başlığı takip ederek, konu ile ilgili daha kapsamlı bilgiye, daha kısa sürede erişebilecekler.

Diyelim ki Avustralya'da çıkan yangın konu başlığı olarak seçildi. Sizde bu konu başlığını takip ettiniz. Sonuç olarak konu başlığını takip etmeniz dolayısıyla zaman tünelinizde Avustralya'da çıkan yangın ile ilgili yeni paylaşımlar görebileceksiniz. Kısaca konu başlıkları takip sistemi aracılığıyla istediğiniz konuları takip etmeniz sağlanacak. Twitter uygulaması bu şekilde kullanıcılar arasındaki iletişim ve etkileşimin artmasına odaklanmaktadır.

Twitter Konu Başlıkları Sistemi Özellikleri

Genel olarak konu başlıkları sisteminin özellikleri şu şekilde sıralanabilir.

  • Twitter kullanıcıları aradıkları konuları takip edebilecek.
  • Takip edilen konu başlığı ile ilgili tweetler, zaman tünelinde görülebilecek.
  • Takip edilen konu başlıkları direkt olarak ana menüden düzenlenebilecek.
  • Twitter kullanıcıları bu özellik sayesinde gündem olan konular hakkında ana sayfada bulunan konu başlıkları özelliği sayesinde bilgi sahibi olabilecekler.

Konu Başlıkları Sistemi Hakkında Twitter Tarafından Yapılan Açıklama

Twitter, yeni geliştirilen özellik hakkında bir blog yazısı paylaşmıştır. Şu anda Twitter üzerinden kullanıcıların takip edebilecekleri bine yakın konu başlığı bulunmaktadır. Ancak Twitter tarafından yapılan açıklamaya göre şu an için konu başlıkları özeliği tüm bölgelerde açık değil. Zaman içerisinde deneme süreci sonrasında özelliğin tüm ülkelerde açık olarak kullanılması bekleniyor. Bunun dışında konu seçimlerinin kullanıcılara göre yapılacağı ve takip edilebilecek konu başlıklarının her hafta yenileneceği de belirtilmiştir.

Ülkemizde de aktif olarak kullanılacak olan bu sistemin, şu an için nasıl bir geri dönüş sağlayacağını bilemiyoruz. Ancak bu özelliğin, sunduğu imkanlar sayesinde Twitter uygulamasının aktifliğini artırılacağı söylenebilir. Özellikle kullanıcılara göre kişiselleştirilmiş konu başlık önerileri sunulması, Twitter kullanıcılarının aktifliğini arttırmada ciddi oranda etki gösterecektir.

Twitter ürün sorumlusu Savannah Badalich, yaptığı açıklamada konu başlıkları özelliğinin dünya geneline aynı anda sunulmamasının sebebini şu şekilde açıkladı. Badalich, konu başlıkları özelliğinin kalite kontrolünden sonra onaylanacağını; Twitter uygulamasında yayınlanmadan önce gözden geçirileceğini ifade etti. Ayrıca bu deneme sürecinde özelliğin nasıl tepkiler aldığı da analiz edilecek.

Twitter, diğer sosyal medya uygulamalarına göre daha az kullanıcı kitlesine sahiptir. Ancak bunun yanı sıra Twitter uygulamasının kullanıcı kitlesi az olmasına rağmen gündem belirlemede oldukça etkili bir platformdur. Bu kapsamda Twitter yetkilileri bu platformu devamlı olarak güncel ve aktif tutmaya çalışmaktadır. Twitter'ın esas amacı 'kullanıcı dostu' bir uygulama ortaya koymak ve kullanıcıların aktifliğini arttırmaktır.

Twitter Konu Başlıkları Sistemi Daha Verimli Bir Kullanım Alanı Oluşturmaktadır

Twitter konu başlıkları takibi ile kullanıcıların daha verimli bir alana sahip olması amaçlanmaktadır. Bilindiği gibi Twitter uygulamasının diğer sosyal medya platformlarına göre daha az kullanıcıya sahip olmasının temel nedeni kullanıcıların sosyal ağı karmaşık buluyor olmasıydı. Ancak bu değişiklik sayesinde Twitter'ın uzun süredir problem yaşadığı bu sorun ortadan kalkacak gibi görünüyor. Twitter konu başlıkları takip sistemi ile kullanıcıların aradıklarını bulmaları artık daha kolay. Bu şekilde Twitter'ın kullanım amacı daha somut bir şekilde ortaya konmuş olacak.

Twitter hakkında yapılan araştırmalar gösteriyor ki tweetlerin % 80'lik bir bölümünün, Twitter kullanıcılarının sadece % 10'luk dilimi tarafından aratıldığı ortaya çıkmıştır. Bu durum Twitter uygulamasının sadece sürekli birbiriyle konuşan aynı gruplar kapsamında kullanıldığı gerçeğini ortaya koymuştur. Geride kalan Twitter kullanıcılarının ise uygulamayı aktif olarak kullanmadıkları düşünülmektedir.

Son olarak uygulamaya dahil edilen konu başlıkları takip sistemi özelliğinin bu problemi ortadan kaldırması hedeflenmektedir. Ancak şu an için ilgi alanlarını ve merak konularını takip etme imkanı sunan özelliğin, bu problemi değiştirip değiştiremeyeceği bilinmemektedir.

Uygulamayı kullananların bildiği üzere Twitter daha önce kullanıcıların aktiflik oranını arttırmak için 'anlar' özelliğini ortaya koymuş ve keşfet bölümünü zenginleştirilmiştir. Elbette konu başlıkları takip sistemi özelliğinin, kullanıcılar için daha cazip ve kullanışlı olduğu söylenebilir. Çünkü bu özellik doğrudan kullanıcının en fazla zaman geçirdiği konular üzerinde etki edecek bir değişikliktir. Bu sayede kullanıcılar tarafından uygulamanın farklı bir bölümüne geçme ihtiyacı duyulmayacaktır.

Konu başlıkları takip sistemi özelliğinin bir diğer kullanışlı tarafı ise Twitter kullanıcılarının daha önce takip etmedikleri farklı hesaplarla konu başlıkları aracılığıyla tanışabiliyor olmasıdır. Bu sayede Twitter daha verimli bir ortam haline getirilebilir.

Bu yazımızda sizler için ‘Twitter Konu Başlıkları Takip Sistemi Nedir?’ konusuna ayrıntılı olarak değindik. Sizde bu özelliği yakından tanımak istiyorsanız bir an önce Twitter hesabınıza giderek, bu yeni özelliğin sizlere sunduğu olanakları keşfedebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim