Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan ayında Filyos’ta ilk gaz açma töreninde yaptığı duyuru ile 2 bin işçi alımı için heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Depremin kahramanı olarak görülen maden işçileri işçi alımının başlayacağı tarihi merakla beklerken konu hakkında net bir açıklama yapılmaması da tepkilere neden oldu.

"YEREL SEÇİME KALMASIN!"

Daha önce Z HABER’in gündeme getirdiği ‘İŞÇİ ALIMI YEREL SEÇİME KALDI’ haberlerine henüz yalanlama gelmezken milletvekilleri ve kurum temsilcilerinin görüşmelerinin devam ettiği öğrenildi.

Ak Parti Milletvekili Ahmet Çolakoğlu’nun mevzuat değişikliği için görüşmelerin devam ettiği, yasal süreç nedeni ile işçi alımının uzun sürebileceğini açıklamasının ardından GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir işçi alımı ile ilgili “Süreç yavaş ilerliyor. Buna tepkiliyiz.” demişti.

Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda 19 Mayıs Coşkusu! Karaelmas Kemal Köksal Stadyumu'nda 19 Mayıs Coşkusu!

Demir’in “İşçi alımı yerel seçim öncesi propaganda malzemesi olmamalı. Milletvekilleri, bakanlar bu süreci hızlandırmak için bizim gibi çalışmalı” sözlerine rağmen resmi bir açıklama yapılmadı.

"GÖRÜŞMELER SONA ERİYOR, CUMHURBAŞKANINA SUNULACAK!"

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı da ilk olarak“Ağustos ayının ilk haftasında başlayacak” dediği işçi alımı ile ilgili geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında bakanlıklarla görüşmelerin sona geldiğini yakın zamanda dosyanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iletileceğini açıkladı.

İşçi alımının kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor.

Editör: U. G.