Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bin işçi alımı sonrası Z HABER’e konuşan Türkmen 5 bin işçi vurgusu yapmıştı.

Türkmen işçi alımının artırılmasının her zaman gündemlerinde olduğunu belirterek ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.

Milletvekili Polat Türkmen 5 bin işçi alımını “Eskiden olduğu gibi gruplu çalışma şeklinde 2500-2500 olarak düşünüp söylemiştim. Keşke 5 bin işçi alınsa Zonguldak için hangisi iyiyse biz onun için çalışıyoruz” dedi.

Türkmen ayrıca Bakan Dönmez’in Zonguldak’a geldiği esnada TTK işçi alımının artırılması talebini iletileceği konusunda da açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:
“Biliyorsunuz Sayın Bakanımız Fatih Dönmez zaten Filyos’ta doğalgaz tesisine sık sık gelip gidiyor. Bunun çoğunu biz bile takip edemiyoruz. Bakanımızın bu ziyareti yine Filyos’a olacaktır TTK ile bir ilgisi yok. Talebimizi kendisine zaten ilettik. İşçi alımı da seçim sonrasına kalacak zaten. Seçim öncesine yetişmesi mümkün değil.

Cumhurbaşkanımızın bin işçi açıklaması bizim için çok kıymetlidir. Biliyorsunuz 2019 senesinde de 1500 işçi alınmıştı. Şuan Amasra Maden Ocağı zaten çalışmıyor orada da 1000’e yakın işçi var. Ocağın yeniden faaliyete geçmesi ile birlikte 2000 işçi çalışmaya başlayacak. Bu sayı seçimden sonra artacaktır. Biz bu konuda bakanlıklarımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: U. G.