Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filyos’ta yaptığı duyuru ile 2 bin işçi alımı için heyecanlı bekleyiş başlamıştı. Zonguldak Milletvekilleri ile Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar’ın toplantısının ardından işçi alımının Ağustos ayının ilk haftasında başlayacağı açıklanmıştı.

KURUMLARA TALİMAT VERİLDİ YAZIŞMALAR BAŞLADI

Bakan Bayraktar’ın talimatı ile Türkiye Taşkömürü Kurumu ve İş-Kur Zonguldak Müdürlüğü arasında görüşmeler başladı. Gerekli yazışmaların tamamlanmasının ardından başvuru tarihinin resmen açıklanması bekleniyor.

İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Geçtiğimiz haftalarda yapılan Ağustos ayının ilk haftasında yapılması beklenen işçi alımı başvurularının önümüzdeki günlerde başlayacağı ifade ediliyor.

İş-Kur İl Müdürlüğü ve TTK Genel Müdürlüğü arasında yapılan görüşmeler sonucunda gerekli kriterleri karşılayan adayların online veya telefon üzerinden başvuru yapması için altyapı hazırlanıyor.

HER KÖYDEN ALIM OLACAK MI?

Metin Demir'den Enerji Bakanlığı'na önemli çağrı! "Verilen sözler tutulsun" Metin Demir'den Enerji Bakanlığı'na önemli çağrı! "Verilen sözler tutulsun"

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak 2 bin işçi için köy köy kontenjan verilmesi bekleniyordu. Ancak yasal sebeplerden dolayı bu durumun mümkün olmadığı ifade edildi.

İŞÇİ ALIMI NEYE GÖRE YAPILACAK?

2 bin işçi alımında ilçelere göre dağılım yapılması ve bu dağılıma göre kura çekilmesi bekleniyor. Başvuran adaylar ilçelere göre dağılıp noter huzurunda çekilecek kura ile işe girmeye hak kazanacak?

BAŞVURU SONRASI FİZİKİ MÜLAKAT OLACAK!

Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylara beden gücü testi yapılması ve gerekli fiziki yeterliliğe sahip adayların maden ocağında çalışması için kursa alınacağı yönünde çalışma yapıldığı öğrenildi.

İşe girmeye hak kazanan adaylar 8 ay içerisinde iş bırakırsa yerine yedek listeden personel alımı yapılacak.

Editör: U. G.