Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı! Korku dolu anlar! Doğalgaz borusu patladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na alınacak 2 bin işçi için kura çekimi 13 Ekim’de başlayacak. Başvuruların 11 – 17 Eylül arasında olabileceği belirtilmişti ancak henüz bir yazı gelmediği için 11 Eylül Pazartesi başvuru yapmak isteyenlerin bir süre daha beklemesi gerekiyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nisan ayında müjdesini verdiği 2 bin işçi alımı için kura tarihlerinin ardından başvuru tarihleri de belli oldu. Zonguldak’tan 1500 Bartın’dan 400 Yenice’den 100 işçi alımında kuralar 13-20 Ekim tarihlerinde çekilecek. 

11 – 17 EYLÜL KESİN DEĞİL
Geçmiş yıllarda başvurularda yaşanan izdihamların yaşanmaması için adayların, İş-Kur web sitesi ve çağrı merkezi üzerinden başvuru yapmaları bekleniyor. TTK işçi alımı başvurularının 11-17 Eylül tarihleri arasında yapılmasının planlandığı belirtilmişti ancak bu tarihleri destekleyen bir açıklama gelmedi. Başvuru yapmak isteyenlerin basına yansıyan tarihleri baz almamasını, bakanlıktan yapılacak resmi açıklamayı beklemesi istendi.

BİZZAT BAŞVURU ŞART DEĞİL
Geçtiğimiz yıllarda yapılan başvurularda adayların hem elektronik ortamdan hem de bizzat başvuru yapmayı tercih ettiği görülmüştü. Başvuru sırasında muhtemel yığılmanın önüne geçmek için İş Kur (https://www.iskur.gov.tr/)  ve 170 Çağrı Merkezi’nden başvuru yapmanın yeterli.

Editör: Kağan İslamoğlu