TTK eski Genel Müdürü Ömer Yenel’in acı haberi Ankara’dan geldi. Zonguldak’ta 1999 ve 2003 yılları arasında TTK’da Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü yapan Ömer Yenel 80 yaşında hayatını kaybetti.

Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın! Bolu'da alarm! Sakın camları açmayın!

Yenel’in cenazesi 17 Ocak Çarşamba günü Karşıyaka’da öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardında Karşıya mezarlığına defnedilecek.

ÖMER YENEL KİMDİR?
1969 yılında Etibank Genel Müdürlüğü Ergani Bakır İşletmelerinde ocak mühendisi olarak kariyerine başlamıştır.

Daha sonra MTA direktörlüğünde çalışmalarına devam etmiş ve Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet Yatırım Bankası gibi kuruluşlarda görev almıştır. 1979 yılından itibaren serbest çalışmaya başlamış olup, Sümerbank’ın Konya Krom Manyezit Tuğla Fabrikası manyezit madeni işletmeciliği Karadeniz Bakır İşletmeleri’nin (KBİ) yüklenicisi olarak 2.100 m.lik Hopa-Borçka Boru Hattı Tüneli İnşaatı,  ve Kutlular Bakır Madeni İşletmeciliği projelerini yürütmüştür.

Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendiği Erke A.Ş. bünyesinde KBİ Küre Bakır İşletmesi ana nakliye tüneli inşaatı (2.000 m), Demir-Export Killik Bakır Madeni ana nakliye desandresi inşaatı, DSİ Kırşehir Sıddıklı Barajı derivasyon tüneli  inşaatı, Doğuş İnşaat Trakya Otoyolu sanat yapıları inşaatı, Limak-Metiş-Kolin Bolu Dağı Geçişi sanat yapıları inşaatı, Cdf TTK Kandilli işletmesi projesi, Set Çimento  tras-kil-kalker işletmesi, Van-Özalp Krom Madeni işletmesi, Dikmen Vadisi 2. Etap sanat yapıları inşaatı projelerinin yükleniciliğini üstlenmiştir.

1999-2003 yılları arasında Türkiye Taş Kömürü Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlüğü görevini yürüten Yenel, 2003 yılında katıldığı Park Grubu bünyesinde Tufanbeyli linyit projesi ve Siirt – Madenköy bakır madeni projelerinin geliştirilmesine öncülük etmiştir. 2008-2011 yılları arasında Erbek İnşaat bünyesinde Ukrayna’da çeşitli projelerin fore kazık işleri ve zemin iyileştirme projelerini üstlenmiş olan Yenel, 2011 yılı başında Enerji Maden Grubuna kurucu ortak olarak katılmıştır.

Ömer Yenel İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği bölümünden yüksek lisans derecesine sahiptir. 1979-1982 yılları arasında TMMOB Maden Mühendisleri Odası Başkanlığı ve 1978 yılında TMMOB Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Editör: U. G.