Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Zonguldak Sanayi Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, BAKKA Yetkilileri, Zonguldak Teknopark Genel Müdürü Ferdi Kesikoğlu ve beraberinde ki heyet, Batı Karadeniz Bölgesinin kalkınma hamleleri kapsamında yeni yatırım alanları oluşturmak üzere deniz dolgusu modeliyle planlanan ve hayata geçen projeleri yerinde incelemek ve yetkililerden bilgi alarak tecrübe paylaşımı sağlamak amacıyla Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesine teknik gezi programı düzenledi. 

Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor Kdz. Ereğli’de toplu taşımada yeni dönem başlıyor

Gezinin ikinci gününde  ilk durak Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası oldu. Oda Başkanı ile görüşen heyet Trabzon Yatırım Adası Projesi hakkında detaylı bilgi aldı. Ardından Tarım ve Orman Bakanlığı SUMEA TAGEM Arge ve İnovasyon Merkezi ve Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında istişare de bulunuldu. Heyet üçüncü durağında Ulusal Su Ürünleri Gen Bankası'na giderek, Kdz. Ereğli için balıklandırma talebinde bulundu. Ayrıca İyidere lojistik liman dolgu alanı teknik incelemesi ve daha çalışmalarında yerinde tespit etti. Yapılan saha gezisi ve bilgi alışverişinin ardından heyet Rize-Artvin Havalimanı'na gitti. Havalimanı hakkında yetkililer ile istişare de bulunan heyet, yerinde gözlem yaptı. 

Her yeni ziyaretten ayrı çıkarım elde ettiklerini söyleyen Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, projeleri yerinde incelemenin sağladığı tecrübenin çok kıymetli olduğunu söyledi. Keleş, kendilerini ağırlayan ve bilgi aktaran herkese çok teşekkür etti.

Editör: Melisa Sapaz