Zonguldak Belediye işçilerini kapsayan toplu sözleşme imzalandı. Zonguldak Belediye-İş Sendikası ile Zonguldak Belediyesi arasındaki sözleşme görüşmeleri sonuçlandı. En düşük işçi maaşı 1999.67 liraya yükseldi.
BELEDİYE İŞÇİSİ ZAM ALDI
Zonguldak Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle: ”Belediyemiz Personel Limited Şirketi ile Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şubesi arasında 2025-2026 yıllarını kapsayan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.
İmzalanan sözleşme ile sözleşmenin ilk altı ayında günlük en düşük yevmiyeler 1999,67 TL’ye yükseltildi. Ayrıca çalışanlarımızın sosyal haklarında da %25 ile %50 oranında artış gerçekleştirildi.
İmza töreninde konuşan Başkanımız Tahsin Erdem, toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak; ‘Emekçi kardeşlerimizin alın terinin karşılığını alması, bizim için en büyük önceliktir. Belediyemiz her zaman çalışanlarının yanında olmaya devam edecektir.’ şeklinde konuştu.
Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Osman Karataş ise; sözleşme kazanımlarının tüm çalışanlara hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.




