Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı! Zonguldak Kozlu sahil yolunda kaza! Takla attı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi girişimleriyle Teknopark büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Resmi Gazete de yayımlanan 7796 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Zonguldak Teknoloji Geliştirme Bölgesinin Alan Genişletme başvurusu onaylandı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Geliştirme Bölgesi 2018 yılından itibaren şehre 40 Ar-Ge şirketi, 55 Ar-Ge projesi kazandırdı. Yüzde 100 doluluğa sahip Teknopark, mevcutta 20 Ar-Ge şirketi 55 nitelikli istihdam ve yıllık yaklaşık 7,5 milyon TL Ar-Ge cirosu ile şehre katkı sağlıyor. Yeni alan genişlemesi ile Teknopark, ZBEÜ Yapı İşleri Daire Başkanlığının kullandığı 1500 m2 kapalı alana sahip binada yeni girişimcilere ev sahipliği yapmaya başlayacak. Bu genişleme ile 30’a yakın yeni işletmeyi 150’ye yakın nitelikli istihdamı Zonguldak Ar-Ge ekosistemine dahil edilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili Zonguldak Teknopark’tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Alan Genişletme çalışmaları için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Sayın Bilal Macit başta olmak üzere yoğun mesai harcayan tüm yetkililere, Yönetim Kurulu Başkanımız ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer’e, her daim destek veren tüm ortaklarımıza ve sürece katkı veren mesai arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür sunarız.

Tüm girişimcilerimize hayırlı olmasını, ülkemizin teknoloji yapısına daha çok katkı sağlamayı temenni ediyoruz.

Yeni Ar-Ge çalışmaları ile ilimizi, ülkemizi büyütmeye devam edeceğiz.”

Editör: U. G.