Xiaomi POCO X3 Model Cihaz İncelemesi

Poco X3 , orta sınıf telefonlar arasında en güçlü Snapdragon işlemcilerinden biri olan Snapdragon 732G işlemciyi barındıran yepyeni bir telefon modeli olarak geliyor. Telefon, yenilenmiş bir ön ve arka tasarıma sahiptir ve önemli bir özellik olarak, Poco X3 ekranı 120Hz yenileme hızına sahiptir bu da çok daha parlak net ve güzel bir ekran demek oluyor. 64MP ana kamera olmak üzere, dörtlü kamera güçlü pil ve hızlı şarj cihazı ile öne çıkan bu cihazın bir çok alıcısı olacak.

6.67 inç LCD panelle gelen bu cihaz, HDR10, 120Hz yenileme hızı, 240Hz dokunma duyarlılığı ve koruyucu Gorilla Glass 5 katmanını destekler. Cihazda oyunları açarken, telefon ekranı otomatik olarak 120 Hz frekansta çalışır ve diğer zamanlarda Dinamik Geçiş özelliği ekranı 60 Hertz yenileme hızına döner, burada bir enerji tasarrufu da söz konusudur.

 Xiaomi POCO X3 Teknik Özellikleri

 ROM alanı ile yetinmeyenler için, dahili depolama alanı da bulunmaktadır, MicroSD kart yuvası aracılığıyla dahili depolama alanını genişletme desteği ile birlikte gelir. Telefonun bir artısı daha var ki, önceki performans ile kıyaslandığında yüzde 70 daha iyi pil soğutması sağlayan LiquidCool 1.0 Plus teknolojisini kullanan bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz. Bu yeni teknoloji, grafit panellerin yanı sıra telefonun iç sıcaklığını 6 santigrat derece azaltıyor ve bu da elektronik bileşenlerin, daha kararlı çalışmasını sağlıyor.xia

Android 10 OS, telefonun kullandığı işletim sistemidir, MIUI 12 ve POCO Launcher yazılımı ile beraber gelen bu işletim sistemi Android 11 güncellemesini de alacak. Çünkü şirketin yetkilileri, X3 sahiplerine üç yıllık sistem güncellemeleri vereceğine söz verdi. Akıllı telefon 5.160 mAh gibi geniş bir kapasiteye sahip bir batarya ile donatılmıştır ve telefonu doldurmak için de 33W'lık hızlı şarj cihazı içerir. Game Turbo 3.0, Performans modu ve iyileştirilmiş ses kalitesi gibi oyun optimizasyonları yine bu sistemde toplandı. Oyun oynarken, daha konforlu bir oyun için, Z ekseninde titreşim sağlayan bir özel motorla donatıldı. Şirket öne 20 MP kamera yerleştirdi, ön cam Gorilla Glass 5, arka cam Gorilla Glass 5 ile korunurken makine plastik çerçeveli olarak geliyor. 1080 x 2400P çözünürlük sunan Poco X3 model cihaz, Adreno 618 model Gpu ile geliyor. 6 GB RAM ve 128-256 GB dahili alan seçenekleri ile gelen cihaz, 200 dolar fiyatla satılacak.

Editör: TE Bilişim