Telefonun donanımsal özelliklerine nasıl bakılır? İşlemci, akıllı telefon seçerken en az kamera, bellek ya da tasarım özellikleri kadar dikkat etmeniz gereken bir noktadır.

Telefonun donanımsal özellikleri ayrıca indirdiğiniz uygulamaların telefonunuza uyarlanıp uyarlanamayacağını da belirler. Kısacası telefonun işlemcisinin öğrenme süreci sayesinde cihazınızın ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadığını öğrenmiş olacaksınız.

Telefon İşlemcisinin İşlevi Nasıl Kontrol Edilir?

Akıllı telefonunuz varsa, ilginizi çeken tüm özellikleri öğrenmek için telefonun web sitesine veya internet üzerinden özelliklerin harici olarak paylaşıldığı sitelere giriş yapmanız gerekir. Yani telefonunuzun işlemci özelliklerine ulaşmak için yapmanız gereken ilk iki seçim, bahsettiğimiz seçimlerdir. Telefonu satın aldığınızda, işlevler genellikle satan mağazalarda sunuluyor; Kendiniz öğrenmek için bir uygulama indirmeniz gerekir. Telefonun işlemcisinin özelliklerini kontrol etmek için Google Play Store'dan Android OS telefonunuza CPU-Z veya Droid Hardware Info uygulamasını indirerek kurulumdan sonra CPU-Z veya Droid Hardware Info uygulamasını kolayca görüntüleyebilirsiniz. İşlemcinin işlevlerine ve telefonun diğer tüm işlevlerine sorunsuz bir şekilde ulaşmak için bu iki uygulamayı değerlendirebilirsiniz.

Telefonda Kaç GB RAM Var? (Nasıl Bakım Yapılır?)

Akıllı telefonlarınızın performansını etkileyen en büyük faktörlerden biri donanımın RAM yetenekleridir. RAM özelliklerini ve kaç GB olduğunu öğrenmek için uygulama indirmeniz gerekecek. CPU-Z veya Droid Hardware Info uygulamalarından birini ücretsiz ve sorunsuz bir şekilde kullanarak rahatlıkla kullanabileceğiniz alanı takip edebilecek.

 Droid Hardware Info Uygulaması Nedir?

Akıllı telefonunuzun tüm teknik ve donanım özelliklerini görüntüleyebilmenizi, ısınma ve kullanım gibi ihtiyaçlarınızı takip edebilmenizi sağlayacak olan Droid Hardware Info uygulaması, bu verileri eksiksiz bir liste halinde dışa aktarmanıza da olanak tanıyor.

RAM, kamera, sıcaklık, pil ve sensör özelliklerini görebilirsiniz. Ücretsiz olarak indirip uygulamaya giriş yaptığınızda tüm sorularınıza cevap bulabileceksiniz.

CPU-Z Nedir?

Threads Türkiye'de kapanıyor! Threads Türkiye'de kapanıyor!

CPU-Z uygulaması Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda kullanılabilen ve size telefonun tüm fonksiyonlarına erişme imkanı sunan bir uygulamadır. Telefonunuz, sistemi, CPU mimarisi, operasyonel fonksiyonları, kamera, pil, sıcaklık ve sensör fonksiyonları hakkında ihtiyacınız olan ve öğrenmek istediğiniz her şeyi tek bir ekranda görmenizi sağlayan bu uygulama sayesinde bunlara kolayca ulaşmak mümkün. Telefonunuzun tüm işlevleri. Telefonunuzun donanım fonksiyonlarını görüntülemek için kullanabileceğiniz iki ayrı uygulama ücretsiz olsa da tamamen kendi isteğinize göre indirmeniz gereken uygulamalardır.

Editör: TE Bilişim