Son zamanlarda Microsoft’ un gözde ürünlerinden olan Surface Pro ve Surface Book 4’ ün yanında gelen haberler doğrultusunda farklı sürümü olan bir cihaz daha ortaya çıktı. Microsoft Surface cihazları her kesimden kullanıcının gereksinimlerine cevap niteliğinde. Bunlardan bir tanesi de Surface Go 3 modeli. Surface Go 3, diğer sürümlere göre daha ucuz olması bakımından ayrı bir sınıfta kendine yer bulacak.

Surface Go 3 Ne Zaman Çıkacak?

Surface Go 2’ nin çıkışı, Surface Go 3 ile birlikte duyurulmuştu. Ancak aynısını Surface Go 3 ve Surface Go 4 için söylemek doğru olmaz. Bunu tahmin etmek çok da zor değil. Çünkü Windows 11 üzerindeki çalışmalar Surface Go serisinin 3. Ve 4. Sürümlerinin aynı zamanda çıkması ihtimalini ortadan kaldırıyor.

Bir başka merak konusu ise Surface Go 3’ ün hangi yolla duyurulacağı. Önceki Surface Go modelleri hiçbir etkinlikte duyurulmamıştı. Surface Go 3’ ün orta sınıf bir cihaz olduğu göz önünde bulundurulduğunda aynı şekilde bu cihazın da özel bir lansman ile tanıtılması olası değil. Bu konuda tahmin yapmak gerekirse en mantıklı durum cihazın ana etkinlik haftalarından önce açıklanması. Apple’ ın sıkça kullandığı bu teknik, orta ve alt sınıf cihazların görkemli tanıtımlarla açıklanması ihtimalini ortadan kaldırıyor. Surface Go 3 cihazı da orta sınıfa ait olduğu için çıkışından birkaç hafta önce duyurulması da pek olası. Hatta cihazın çıkış tarihinin 2022’ nin baharına kadar ertelenmesi de şaşırtıcı olmaz.

Surface Go 3 Fiyatı

Surface Go 3 fiyatı hakkında ciddi bir değişikliğe gidilmesi de beklentilerin dışında kalıyor. 4GB RAM ve 64 GB depolama alanına sahip sürümünün 400 Dolar olması beklenirken, 8GB RAM ve 128 GB SSD barındıran sürümünün ise 550 Dolar olması bekleniyor. Bunun yanında farklı özelliklere sahip varyantlarının piyasaya sürülüp sürülmemesi de netlik kazanmış değil.

Surface Go 3: Beklentiler ve Yenilikler

Microsoft, Suface Go 2’ yi duyurduğunda kullanıcılar az sayıda yeni özelliğin eklendiğine şahit olmuştu. Surface Go 3 için de çok fazla yenilik beklentisine sahip olmak doğru değil. Çünkü ikinci sürümüyle gelen daha büyük ekran, artık çok fazla şeyin değişmeyeceğinin habercisi gibiydi.

Daha Hızlı Hücresel Ağ

Microsoft, Surface cihazlarında hiçbir zaman en yüksek teknolojiyi kullanmış değil. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda 4G LTE seçeneğinin varlığını koruyacağı ihtimali daha yüksek.

Harici Depolama Özelliği

Surface Laptop 3 ve Surface Pro X ile gelen harici depolama özelliği, Surface Pro 7+ ile Surface Pro serisine de dahil oldu. Aynı şekilde tüm Surface cihazlara bu özelliğin gelmesi bekleniyor. Dahili depolamanın yetersiz kaldığı durumda, kullanıcıların harici olarak bir SD kart kullanabilecek olması cihazı daha cazip kılan bir özellik olabilir. Harici depolamayı cazip kılan bir başka durum ise Microsoft’ un alan farklılığını fahiş fiyatla sunmasıdır. Dışarıdan bir depolama takviyesi, depolama maliyetini düşüren bir etmen olacaktır. Yine cihazınızın önemli bilgiler içermesi durumunda servise yollamak, veri güvenliği açısında oldukça önemli bir konu. Harici depolama sayesinde bu riskten kurtulmak mümkün. Özellikle bu durum önemli şirketlerde ve kamu kuruluşlarında çalışanlar için ayrıca bir fayda sağlayabilir.

Editör: TE Bilişim