Laptop Kapandı Açılmıyor Sorunu ve Çözümü

Pratik çözüm yolları bulunan bu tarz problemlerde çözüm önerileri konusunda sizlere bilgi sağlayacağız. Bu sayede sorunun kaynağını bularak problemi çok daha kolay bir şekilde çözebilmenin mümkün hale gelecek.

Bu tarz problemlerin nedeni oldukça farklı olabileceğinden dolayı tüm çözüm önerilerine dikkat etmeniz oldukça önem taşımaktadır. Bu sayede sorunun kaynağını bularak problemi ortadan kaldırabilirsiniz.

Laptop Kapandı Açılmıyor Sorunu Çözüm Önerileri

Bataryanızı kontrol ederek başlayabilirsiniz. Genel olarak laptoplar üzerinde batarya problemleri ortaya çıkmaktadır. Bunun nedeni masaüstü bilgisayardan farklı olarak laptopların şarja bağlı olmadan da çalışabilmesidir. Problemin bataryanızdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için bilgisayarınızı fişe takarak açmayı deneyin. Bu şekilde bilgisayarınız açıldıysa ve sorunsuz şekilde çalışıyor ise sorun bataryanızdan kaynaklanmaktadır. Bataryanızın ömrü dolmuş olabilir veya içerisinde bir arıza meydana gelmiştir.

Batarya probleminden kaynaklanan bir sorun olmadığından emin olduktan sonra farklı bir yönteme geçebiliriz. Bilgisayarınız kapalı haldeyken çalıştırma düğmesine bastığınızda fanlarınız dönüyor ve bilgisayarınızın işlem ışıkları yanıyor ise problem yüksek ihtimalle ekranınızdan kaynaklanmaktadır. Aynı zaman da düğmeye bastıktan sonra hard diskin çıkarmış olduğu sesi de duyabilirsiniz. Ekranda oluşan problem konusunda emin olmak istiyorsanız harici bir ekranı bilgisayarınıza bağlayarak bu problemi kesinleştirebilirsiniz. Bilgisayarınız üzerinde bulunan harici ekran çıkışlarından birine farklı bir monitör bağlayarak görüntü almaya çalışın. Bu çıkışlar genel olarak HDMI veya VGA olarak karşımıza çıkmaktadır. Unutmayın bu çıkışlardan görüntü almak istiyorsanız harici ekranınızın da bu çıkışlardan birine sahip olması gerekmektedir. Bu şekilde bilgisayarınızı çalıştırdıktan sonra görüntüyü düzgün bir şekilde alabiliyorsanız problemin kaynağı ya ekran kartınızda ya da ekranınızda bulunmaktadır.

En sıkıntılı olan problemlerden biri olan ram ve hard disk sorunu bilgisayarınızın mavi ekran hatası vermesine yol açmaktadır. Bu hatadan kaynaklı bir probleminiz var ise yüksek ihtimalle hard diskinizde veya raminizde bir problem var demektir. Bu sorunu anlayabilmek için bilgisayarınızın arka kapağını açmanız gerekmektedir. Arka kapağı söktükten sonra ram kısmına kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Ram problemi yaşayıp yaşamadığınızı öğrenmek için tek ram kullanarak bilgisayarınızı çalıştırmayı deneyin. Her iki farklı ram için de bu adımı uygulayın. Eğer ramlerden biri ile bilgisayarınız sorunsuz bir şekilde çalışıyor ise probleminiz ram kaynaklıdır. Aynı şekilde hard diskinizde oluşan bir problemden kaynaklı bilgisayarınızı açamıyorsanız farklı bir işletim sitemi kurulu olan farklı bir hard disk ile bilgisayarınızı açmayı deneyin. Bu sayede problemin diskte olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Bu işlemlerden hepsini yapmanıza rağmen hala bilgisayarınızı açamıyorsanız bir uzmandan yardım almak en doğru seçenek olacaktır. Soketlerde meydana gelen problemlerden kaynaklı oluşan bu sorunu kendiniz halledebilmeniz mümkün değildir. Donanımsal arızalar kapsamında oluşabilecek problemlerin hepsi için sizlere gerekli tavsiyeleri vermiş bulunmaktayız.

Unutmayın bu işlemler üzerinde ilerlerken olabildiğince dikkatli olmalısınız. Oldukça hassas olan laptop bilgisayarlarına istemeden zarar vermeniz halinde probleminiz daha da büyüyebilmektedir. Konu hakkında herhangi bir bilgiye sahip değilseniz ve kendinize güvenmiyorsanız ilk yöntem olarak bir uzmandan destek almak çok daha mantıklı olacaktır. İçerisinde bulunan hassas bileşenler ve donanım parçaları yüzünden bilgisayar tamirini evinizde kendiniz yapmanız büyük bir risk taşımaktadır. Konuya hakım olan bir uzman sorunun kaynağını çok daha kısa bir sürede bulacağından bilgisayarınızın tamir olması ve tekrar çalışabilmesi çok daha kısa sürecektir. Eğer aceleniz var ise kendiniz yöntemleri denemeden bir uzmana danışmanız en doğru seçenek olacaktır.

İphone İçin En iyi MP3 İndirme – Dinleme Uygulamaları İphone İçin En iyi MP3 İndirme – Dinleme Uygulamaları

Editör: TE Bilişim