iPhone Cihazları Arasında Fotoğraf Transferleri Nasıl Yapılır?

Sahip olduğunuz fotoğrafları iPhone'unuzdan başka bir iPhone'a aktarmak istiyorsanız iki iPhone arası fotoğraf transferi nasıl yapılır? Yazımıza göz atabilirsiniz.

İki iPhone arası fotoğraf transferi nasıl yapılır? Fotoğraf paylaşımı, akıllı telefonlar üzerinde en çok yapılan transfer işlemlerinden bir tanesidir. Kullanıcılar fotoğraflarını çevresindeki insanlarla paylaşmak ister. İPhone ile fotoğrafları dilediğiniz kişilerle kolayca paylaşabilirsiniz. Fotoğrafları iPhone'unuzdan başka bir iPhone'a aktarmak için farklı bir yöntem kullanmanız gerekir.

iCloud Üzerinden Aktarma

iCloud hesabınız üzerinden iPhone’da bulunan fotoğrafları başka bir cihaza aktarabilirsiniz. iCloud servisi, bulut sisteminden yararlanan veri tabanıdır. iPhone’daki transfer edilmek istenen fotoğraflar,  Apple hesabı kullanılarak bu ortama aktarılır. Daha sonra aktarım yapılacak iPhone’dan aynı Apple hesabı ile iCloud servisine bağlanabilir ve fotoğrafları alabilirsiniz. Standart bir iCloud hesabının depolama alanı 5 GB’dır. Bütün fotoğrafların aktarılması için bu konuda gerekli desteği sunmayabilir. iCloud hesabının depolama alanını aktararak bu sorunun önüne geçebilirsiniz. iCloud üzerinde fotoğraf aktarma işleminden sonra, diğer iPhone’daki iCloud hesabını kaldırabilirsiniz.

iTunes Üzerinden Aktarma

iTunes uygulamasından yararlanarak iPhone’dan iPhone’a fotoğraf aktarımı yapabilirsiniz. Eski cihazınızda bulunan fotoğrafların tamamını iTunes üzerinden bilgisayara aktarın. Daha sonra Apple hesabı ile yeni iPhone’u  iTunes uygulamasına bağlayarak fotoğrafları alın. Bu işlemde aynı Apple ID’nin kullanılması gerekir.

Google Fotoğraflar Üzerinden Aktarma

Google fotoğraflar uygulamasını kullanarak fotoğraf aktarımı yapabilirsiniz. Telefonda bulunan fotoğrafları Google’ın servisine aktarılarak yeni telefonunuza aktarabilirsiniz. Bu uygulama üzerinden fotoğraf aktarımı yapma için her iki cihaza da uygulamanın yüklü olması gerekir.

AirDrop ile Fotoğrafları Aktarın

AirDrop servisi üzerinden fotoğraf aktarma işini yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak için telefonlarda kullanılan iOS versiyonun 7 ve üzerinde olması gerekir. Airdrop uygulamasında her bir fotoğraf için ayrı işlem yapılır. Bu nedenle aktarım uzun sürebilir. İphone telefonları dünyanın en çok tercih edilen markalarından bir tanesidir. Ancak telefonlar arasındaki fotoğraf paylaşımları bazı durumlarda can sıkabiliyor. İki iPhone arası fotoğraf alışverişi için en hızlı seçeneklerden bir tanesi AirDrop’tur. Airdrop üzerinden istediğiniz boyutta fotoğrafı hızlı bir şekilde gönderebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim