Apple'dan Sonra Xiaomi'nin de Bir Otomobil Projesine Giriştiği Söyleniyor

Apple’ın otomobil girişiminin hemen ardından Çin merkezli bir haber kaynağına göre Xiaomi de otomobil projesine girişiyor. Otomobil sektörü için kolları sıvayan Xiaomi CEO’su Lei Jun’un, projeyi yakın zamanda duyurması bekleniyor. Yani Apple’dan sonra Xiaomi’nin de bir otomobil projesine giriştiği söyleniyor.

Otomobil sektörü değişmeye devam ediyor. Elon Musk’un Tesla projesinden sonra Apple da elektrikli araba üreteceğini açıklamıştı. Bunun ardından gelen haberlere göre Xiaomi de elektrikli araç üretimine girişecek. Çeşitli teknolojik araçları ve özellikle telefonları ile birçok insanın dikkatini çeken Xiaomi, büyümeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Teknolojinin birçok alanında yer alan Xiaomi, dünyanın her yerinden binlerce kullanıcıya hizmet veriyor. Son zamanlarda ise otomobil sektörüne giriş yaparak farklı bir deneyime hazırlamanın peşinde olduğu söyleniyor.

Özellikle son yıllarda yüksek kar sebebi ile Tesla’dan sonra birçok elektrikli araç girişimi görülüyor. Bu girişim furyasına Apple ve Xiaomi de katılmak istiyor. iFengNews adlı haber sitesinin ortaya attığı iddia doğrultusunda Xiaomi, bu sektöre girmenin doğru bir strateji olacağını düşünüyor. Haber sitesi bu haberin kesin olmadığını ancak söylentilerin yoğun olduğu belirtilmiş. Ancak bir isim bu proje için ön plana çıkıyor: Lei Jun.

xiaomi den otomobil projesi

Lei Jun Liderliğinde Yeni Xiaomi Otomobil Projesi

Xiaomi’nin hem kurucusu hem de CEO’su pozisyonundaki Lei Jun, bu projeye liderlik edecek ve hayata geçirecek. Çünkü bilinen şu ki, Lei Jun 2013 yılında Tesla’nın sahibi Elon Musk ile Amerika’da görüşmüştü. Bu görüşme basına açık olmasa da elektrikli araçlar ile ilgili olduğu düşünülmektedir. Eğer görüşmeler iki taraf için de olumlu ilerlediyse, yakında bir Xiaomi-Tesla iş birliği görmemiz mümkün. Çok kısa bir süre sonra Apple ve Xiaomi marka elektrikli araçları trafikte görebiliriz.

Editör: TE Bilişim