Android'de, herhangi bir özel uygulama yüklemeden video, fotoğraf veya müzik gibi dosyaları veya yalnızca dosyaların kendilerini içeren klasörleri kolayca gizleyebilirsiniz.

Android'de Dosyaları Gizle

Günümüzde her Android, dosya gezgini dediğimiz bir 'Dosya Gezgini' aracına sahiptir. Bu yerleşik araçla dosyalarınızı bir noktadan diğerine özgürce taşıyabilir veya gruplandırarak düzenleyebilirsiniz. Eğer böyle bir aracınız yoksa ES Dosya Yöneticisi gibi çözümleri kullanabilirsiniz. Çünkü bu adımları takip ederken ihtiyacınız olacak.

• İndirdiğiniz dosya yöneticisini çalıştırarak başlayın.

• Ardından ekrandan gizlemek istediğiniz dosya veya klasörü bulun.

İphone İçin En iyi MP3 İndirme – Dinleme Uygulamaları İphone İçin En iyi MP3 İndirme – Dinleme Uygulamaları

• Dosyayı veya klasörü seçerek yeniden adlandırmayı seçin.

• Ardından ismin önüne nokta koyun.

("Temmuz" -> ".Temmuz" gibi).

Tek yapman gereken bu. Androidimiz Linux tabanlı bir işletim sistemi olduğundan, bunu uygulamak dosyamızı bir sistem dosyası gibi gösterecek ve otomatik olarak gizlenecektir. Gizlediğiniz dosyanın yeniden görünmesini istiyorsanız, indirdiğiniz dosya gezgininden gizli dosyaları gösterme seçeneğini seçmeniz yeterlidir. Adımları geri almak için dosya adının başındaki noktayı kaldırabilirsiniz. Bu tekniği herhangi bir dosyaya uygulayabileceğinizi unutmayın.

Galeriden Albüm Kapaklarını Gizle

Standart Android galerisi, Albumart.jpg veya Folder.jpg dosyalarını görüntülemez, ancak oynatıcı bunları mükemmel bir şekilde okuyabilir. Bu nedenle, tüm albüm kapaklarını buna göre yeniden adlandırın ve hemen fotoğraf listesinden kaybolacaklar.

Kullanıcılar genellikle bir Android akıllı telefondaki bir klasörü nasıl gizleyeceklerini bilmiyorlar. Sorun şu ki, telefonunuzu her zaman yanınızda taşıyamazsınız. Örneğin, bazen en sevdiği oyunları oynayabilmesi veya arkadaşlarının fotoğraflarını görebilmesi için cihazı çocuğunuza vermeniz gerekir. Telefonun kilidi açıksa, bir yabancı tüm işlevlerini özgürce kullanabilir ve hatta kişisel dosyaları bulabilir. Fotoğrafları, videoları ve diğer dosyaları meraklı gözlerden gizlemenin yolları vardır. Bazı uygulamalar, ana ekrana yalnızca cihaz sahibinin açabileceği gizli bir klasör koyabilir. Bu, kişisel dosyalarınızı güvende tutmanın en kolay yoludur. Tüm bu uygulamalardan, telefon yanlış ellere geçtiğinde sakin kalmanızı ve kişisel bilgilerinizin sızdırılması konusunda endişelenmemenizi sağlayacak en güvenilir 3 tanesini seçebiliriz.

Editör: TE Bilişim