Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 100. Yıl Marşı için bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmaya çok sayıda eser katılırken kıyasıya bir rekabet yaşandı. Bu rekabette birinciliği ise sözleri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğretim görevlisi Doçent Dr. İlker Kömürcü tarafından yazılan ve bestenilen eser kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından bestelenen 100. Yıl Marşı çok geniş bir orkestra ile seslendirilerek kamuoyunun beğenisine sunuldu. En çok merak edilen ise 100. Yıl Marşı’nın söz yazarı olan İlker Kömürcü’nün kim olduğu oldu. İlker Kömürcü ne iş yapar, kimdir, kaç yaşındadır?

İLKER KÖMÜRCÜ KİMDİR?

1978 yılında Ankara’da doğan İlker Kömürcü babasının müzik öğretmeni olmasından dolayı müzik ile çok erken yaşlarda tanışma fırsatı buldu. Henüz lise yıllarında konservatuvar eğitimi almaya başlayan İlker Kömürcü daha sonra Gazi Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Ardından bu üniversitede yüksek lisansını tamamlayan İlker Kömürcü ardından Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi programında doktora yapmıştır.

Yüksek lisans tezi kontrabas eğitimi, doktora tezi ise müzik estetiği, eleştirisi ve felsefesi konuları üzerinedir. 2000 ile 2007 yılları arasında oda orkestrasında kontrabas sanatçısı olarak yer almıştır. Akademik kariyerine ise 2008 yılında başlamıştır. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çalışmaya başlamış ve burada bölüm başkanlığı, müdür yardımcılığı ve müdür gibi pozisyonlarda bulunmuştur.

2020 yılında akademik çalışmaları neticesinde İlker Kömürcü doçentlik unvanını almıştır. Akademik çalışmalarının yanında müzik çalışmalarını da sürdürdü. Çeşitli besteler yaparken müzik düzenlemelerine de imza attı. Evli ve bir çocuk babası olan İlker Kömürcü son olarak 100. Yıl Marşı’nın söz yazarı olarak gündem oldu.

100. Yıl Marşı’nın sözleri şöyle:

“Parlayan yıldızı Anadolu’nun
Çağlayan sel gibi şanlı ulusun
Türkiye Yüzyılı titretiyor dünyayı
Sarsılmaz bir inançla kalpte tutkusun
Bu toprak bu deniz bu bayrak bizim
Tarihe sığmayan destanlar bizim
Türklüğün yazgısı yazılıyor koynunda
Kalplere kazınmış bu vatan bizim
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz
Özgürlük tutkusu damarlarımda
Çelikten her nefer semalarımda
Sarmaşık dal gibi sarılmışız biz bize
Tek yürek bu millet en zor anında
Düşmanlar bir olsa yağsa göklerden
Denizler köpürse taşsa dağlardan
Kimseye eğmedik boynumuzu eğmeyiz
Kahraman yarattı Türkü yaratan
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Her zaman aydınlık mavi göklere uzanacak ellerimiz
Yüzyıllarca kutlanacak Cumhuriyetimiz
Gazi’nin açtığı bu kutlu yolda yürüyeceğiz hepimiz.”

Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi! Resmi Gazete'de yayımlandı! Lokanta ve kafelere KDV düzenlemesi!

Editör: Melisa Sapaz