Çaycuma’nın kardeş kenti Lennestdat’ın önceki dönem Belediye Başkanı Stefan Hundt’a, Fahri Hemşehrilik Beratı düzenlenen bir törenle verildi. Belediye binasının 7. katındaki çok amaçlı salonda yapılan törene 23-24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı, eşi Nurhan Kalembaşı, Zonguldak Barosu Temsilcisi Av. Mustafa Verimbaş, Perşembe Belediye Başkanı İsmail İnam, Saltukova Belediye Başkanı Alim Genç, Bakacakkadı Belediye Başkanı Oktay Albuz, Ak Parti İlçe Başkanı Birol Yiğit, CHP İlçe Başkanı Şeref Köktürk, Saadet Partisi Zonguldak İl Başkan Yardımcısı Engin Zeren, Askerlik Şubesi Başkanı Personel Asteğmen Kemal Mert Bilgiç, Çaycuma Ticaret Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, ÇTSO Meclis Başkanı Ergün Ece, Çaycuma Gençlik Merkezi Müdürü Erkan Aslan, Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli, Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu, Çaycumaspor Başkanı Teoman Temelkuran, bazı İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, Çaycuma Belediyesi daire amirleri de katıldı.

KANTARCI: “HER ŞEY NEDİM KALEMBAŞI İLE BAŞLADI”

Şevket Göynük’ün piyano, Filiz Dolu’nun keman, Sibel Erdem Dilsiz’in vokal olarak sunduğu mini konserin ardından kürsüye çağrılan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Bugün Çaycuma için bizim için çok özel ve güzel bir gün. Yeni belediye binamızın bu güzel salonlarından birinde ilk defa böylesi bir etkinlikle bir aradayız. 2014 yılından itibaren iki kent arasında dostluk kardeşlik ilişkilerinin temellerini birlikte attığımız Lennestadt’ın önceki dönem başkanı Stefan ve değerli eşi Çaycuma’yı teşrif etti. Sayın Nedim Kalembaşı göreve yeni başladığım zamanda ziyaretime gelerek, Lennestadt’ın Uyum Meclisi Başkanı olduğunu belirtti ve Lennestadt ile Çaycuma arasında bir dostluk ilişkisi kurmak istediklerini söyledi. Değerli dostumla bu vesile ile tanıştık ve sonrasında adım adım dostluk ilişkilerimizi bütün aradaki engellere rağmen bugüne getirmeyi başardık. Spor kulüplerimizle, müzikle, okullarımızla ve birçok alanda karşılıklı ilişkiler kurduk” dedi.

KANTARCI: “BU DOSTLUĞU YILLARA, TOPLUMUN BÜTÜN KATMANLARINA YAYMAK BİZİM BİRİNCİ GÖREVİMİZDİR”

Arzularının, sadece Stefan’ın, Bülent Kantarcı’nın değil iki kent arasındaki ilişkilerin ebedi dostluğa dönüşmesi olduğunu da söyleyen Kantarcı, “Bu dostluğu yıllara, toplumun bütün katmanlarına yaymak bizim birinci görevimizdir. Yeni başkanımız Tobias Puspas da ilişkileri daha ileri götürmek üzere son derece istekle çalışıyor. Umuyorum önümüzdeki dönemlerde yeni başkanımızı da Çaycuma’da misafir edeceğiz. Sevgili dostumun görevi bıraktığı sırada, Belediye Meclisimizin kararıyla kendisini Çaycuma’nın fahri hemşerisi ilan etmiştik. Bu kararın belgesini de sizlerin huzurunda kendisine taktim edeceğiz. Elbette bu belgenin fiziki değerinin ötesinde çok daha büyük manevi değeri olduğunu biliyoruz hepimiz. Ben sizlerin, burada bulunmayan diğer dostlarımızın bu ilişkilerin gelişmesine ve ebedi hale gelmesine katkısı olacağına yürekten inanıyorum. Değerli dostum Stefan’a ve değerli eşi Kerstin’e tekrar hoş geldiniz diyorum” sözlerini tamamladı.

ÇEŞİTLİ KURULUŞLAR DA PLAKET SUNDU

Lennestadt Belediye Başkanı Tobias Puspas’ın video mesajının okunmasının ardından berat takdim törenine geçildi. Stefan Hundt’a Fahri Hemşerilik Beratı’nın Türkçe yazılmışı Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından verilirken, Almancası Lennestadt Uyum Meclisi Başkanı Nedim Kalembaşı tarafından sunuldu. Hundt’a, ayrıca, Çaycuma’nın sosyal kültürel gelişimi, uluslararası tanınırlığı için yaptığı çalışmalar nedeniyle Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası ile Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma Güzelleştirme Derneği tarafından da birer plaket sundu. Çaycumaspor Başkanı Teoman Temelkuran da Hundt’a Çaycumaspor forması ve kaşkol armağan etti.

HUNDT: “GİRDİĞİMİZ YOL KARDEŞLERİN YOLU”

Son derece duygulandığı gözlenen Stefan Hundt yaptığı teşekkür konuşmasında, “Herkese gönülden ve kalpten teşekkür ediyorum, gerçekten çok etkilendim, çok da uygulandım. Böyle bir gün ve böyle bir onurla beni şereflendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, hiç beklemediğim bir şeydi. Girdiğimiz yol kardeşlerin yolu, iki ülkenin anlaşmasının bir yolu, iki ülkenin dostluğu, iki şehrin dostluğu. Çok farklılıklarımız olmasına rağmen iki ülkeye de büyük değer katacağını düşünüyorum. Bu yolda hepiniz bizi desteklediğiniz ve arkasını doldurduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Bu anlamda arkadaşım sevgili Bülent Kantarcı’ya ve Nedim Kalembaşı’na da çok teşekkür ediyorum. Sayın Bülent Kantarcı ve benim benzerliklerim var. Konulara ciddi ve gerçekçi yaklaşıyoruz ve yaptığımız şeyi severek, isteyerek, inanarak yapıyoruz. Sanırım başlangıçları da çok güzel bir şekilde yaptık. Belediyenin bu konudaki kararının belediye meclisinden oybirliğiyle geçmesi beni çok memnun etti” dedi.

HUNDT: “BÖYLE BİR ÖDÜLLE BENİ GURURLANDIRDINIZ, ONURLANDIRDINIZ”

Konuşmasının son bölümünde, herkese tekrar teşekkür eden Hundt, sözlerini, “Eminim ki ancak birkaç gün sonra ancak hazmedip, bugün yaşadıklarımı kavrayabileceğim. Böyle bir ödülle beni gururlandırdınız, onurlandırdınız. Bir şehrin fahri hemşerisi olmak benim için çok büyük bir onur ve emin olun ki bunu hayatımın en büyük onuru sayıp, sonsuz bir mutlulukla her zaman anlatacağım. Eminim eşimle beraber hep buraya severek, kendi evimize gelir gibi geleceğiz. Umarım önümüzdeki süreçte iki şehir arasındaki dostluk kardeşlik ilişkisi daha da gelişir ve aynı zamanda bunun yanı sıra kişisel ilişkilerimiz de ebedi olur. Çaycuma’nın son senelerde gelişimine ben de şahit oldum. Çok farklılıklar, değişiklikler oldu. Şehir çok gelişti ve bunun da devam edeceğine eminim. Sizin de buna destek vereceğinizden en küçük kuşkum yok. İnsan üretici ve yapıcı olduktan sonra zaten her şeyi başarıyor. Sevgili Bülent, sana çok teşekkür ediyorum ve eminim önümüzdeki yıllarda da muhakkak yan yana gelip dostluğumuz sürdüreceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim