Volkan Halı Saha İşletme sahibi Miraç Yalçıner, bir yıl içinde 8 kez kapanan halı sahalar nedeniyle 34 yıldır Zonguldak'a hizmet veren Volkan Halı Sahayı depo olarak kiralama kararı aldığını açıkladı.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında bir yılda 8 kez kapatılan halı sahalar nedeniyle işletmeciler ekonomi konusunda zor günler yaşıyor.

Birçok işletmeci, halı sahalarını satışa çıkartırken kimini ise depo olarak kiralama kararı aldı.

Özellikle Çınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak’ta bulunan ve 1986 yılından buyana Zonguldak’ın ilk halı sahası olarak hizmet veren Volkan Halı Saha’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılmasının ardından Volkan Halı işletme sahibi Miraç Yalçıner, ekonomi konusunda yaşadığı sıkıntı nedeniyle sahayı depo olarak kiraya verme kararı aldığını açıkladı.

HALI SAHAYI DEPO OLARAK KİRAYA VERMEK ZORUNDAYIM

Koronavirüs nedeniyle halı sahaların bir yılda 8 ay kapalı kalması nedeniyle halı sahayı depo olarak kiraya verme kararı aldığını belirten Volkan Halı Saha işletmecisi Miraç Yalçıner, "1986 yılından itibariyle verdiğimiz hizmeti 2020 yılına kadar devam ettirdik. Müşterilerimizi önemsedik, değer verdik, saygı duyduk. Şuanda halı sahamız komple yenilenmiş durumda, güzel ve büyük yatırımlar yaptık. Koronavirüs nedeniyle bir yılda 8 kez kapalı kaldığı için bende düşündüm dedim ki, en azından hayatımı devam ettirmem için halı sahayı depo olarak kiraya vereyim."dedi

İLERLEYEN GÜNLERDE NE OLUR BİLMİYORUM
Halı sahalar ilerleyen günlerde açılır, ancak o zamana kadar sahayı kiraya veremezse işletmeciliğe devam edeceğini  belirten Volkan Halı işletme sahibi Miraç Yalçıner,"Ancak ilerleyen günlerde halı sahalar açılır, o zamana kadar da kiracı bulamazsam halı saha işletmeciliğine devam ederim."dedi.

HER ŞEYİN BAŞI EKONOMİ
Halı sahalar böyle kapalı kalmaya devam ederse  hayatlarına  böyle devam ettiremeyeceklerini de  söyleyen Volkan Halı işletme sahibi Miraç Yalçıner,"Hafta sonları birçok futbol takımları Volkan Halı sahaya gelerek hem antrenman hem de eğitim alıyorlar. Çocuklarımız sahamızdan güzel bir şekilde faydalanıyor. Ancak her şeyin başı ekonomi. Burası böyle kapalı kalacaksa bende hayatımı böyle devam ettiremem. Ve kimseye de boyun eğmem. Bütün sporseverlere de saygılarımı gönderiyorum. “dedi.

Editör: TE Bilişim