Belediye Meclisi’nde yaşananlarla ilgili olarak konuşan Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk’ün açıklamalarına CHP İl Başkanı Murat Pulat’tan cevap gelmişti. CHP’nin açıklaması sonrası Şükrü Öztürk de yeni bir basın toplantısı yapma kararı aldı.
Öztürk açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
İl başkanı Sayın Murat Pulat açıklama yapmış. Sorduğu sorulara cevap vermek için basın açıklaması yapıyorum.
Benim için sözde basın sözcüsü demiş. Benim Zonguldak’ta herkes Zonguldak Kömürspor’a basın sözcülüğü yaptığımı bilir. İyi ki bu açıklamayı yapmışım. O açıklamamla birlikte Zonguldak’ta CHP’nin il başkanı olduğunu herkes öğrendi.
Bana Selim Alan’ın suflörü demiş, ben Zonguldakspor’da gerekirse hamallık yaparım; ne görev verilirse yaparım. Biz CHP’nin CHP’li belediyenin katkılarını reddetmedik. Katıldığımız her yerde Muharrem Akdemir Başkan’a her zaman teşekkür ettik. O zaman da memurdum, şimdi de memurum. Fikirlerimi söylememe engel olmadı bu durum. 
Benim katkılarımı sormuş sayın başkan ancak benim katkılarımı burada anlatmaya kalksam çok uzun sürer. Sizin de spordan anlamadığınızı düşünerek buna girmeyeceğim. Benim anlatmam da doğru olmaz. Siz sorarak Şükrü Öztürk’ün katkılarını dinleyebilirsiniz. Süleyman Caner, benim ne kadar katkı sağladığımı bilir, ona sorabilir.

Zonguldak spor üzerinden siyaset yapan kendileridir. Zonguldak Kömürspor siyaset üstü bir kurumdur. Hiçbir siyasi parti 15 kişiyi yan yana getiremezken Zonguldak Kömürspor 15 bin kişiyi bir artaya getirmiştir. “Zonguldakspor A.Ş. olmasına rağmen kendilerine başarılar diliyoruz” diyor Murat Pulat. Bu A.Ş.’nin nereden geldiğini biraz araştırırsanız öğrenirsiniz sayın il başkanım. Bu madde meclisten oybirliği ile geçerken o arkadaşlar neden dışarı çıktı, böyle yaptınız demesi gerekirken hedefe beni koyması da üzücü. 
Biz doğruları söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Üstüne basa basa söylüyorum: onlar o salonu terk edip belediye başkanına bir tavırda bulundular. Ondan sonra da bu gündem böyle gelişti. 3 mart 2021 tarihinde randevu için sizi aradığımızda, ‘ben size döneceğim’ deyip dönmediniz. Ben sizi Zonguldak’ta yok, öldü sandım. Açıklamayla geri geldiniz, hoşgeldiniz. Yaşadığınıza sevindim. Ben bu şehre her zaman hizmete varım. Bu şehir için uğraşıyorum.
Muharrem Akdemir Başkanıma üstüne basa basa söylüyorum, teşekkür ederim; hakkı büyüktür, ona bir şey diyemem ama il başkanı bana ‘hadi oradan nankör’ diyor. Bunu kabul etmiyorum, verdiğim hizmetler ortadadır. Bence bu açıklamayı Murat Pulat da yazmamış, başkası kaleme almıştır. Benim üstümden Belediye Başkanı’na eleştiri yaparak gündemi farklı yöne çekmeye çalışıyor. Keşke CHP’li üyeler meclisi terk etmese de keşke konu buralara gelmeseydi.

Editör: TE Bilişim