Yeni sezon hazırlıklarını Ankara Kızılcıhamam’da sürdüren Zonguldak Kömürspor, oynadığı 2 hazırlık maçından 1 galibiyet birde yenilgi alırken, lig öncesinde henüz hazır olmadığı öğrenildi.  Öte yandan teknik direktör Cafer Aydın’ın, yönetimden 3 transfer daha istediği öğrenildi. 

Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor, Ankara Kızlcıhamam’da 3. etap kamp çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da hazırlık maçlarına da devam ediyor.

Kampta günü çift idman yaparak sürdüren Kırmızı-lacivertli ekip, şuana kadar Kızılcıhamam kampında oynadığı iki hazırlık maçında  3. Lig ekibi Hendekspor’a 3-0 yenilirken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takımı Limasol’u ise 4-1 mağlup etti.

Özellikle Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cafer Aydın Ankara Kızılcıhamam kampında iki hazırlık maçında takımı 3-5-2 sistemi ile sahaya çıkartırken, yapılan idmanlarda da sürekli 3-5-2 sistemini denediği öğrenildi.  Cafer Aydın, lig başlayana kadar hazırlık maçlarında ve idmanlarda sürekli bu sistemin üzerinde olacağı aldığımız bilgiler arasında.  

Ayrıca Zonguldak Kömürspor iç ve dış transferde 21 oyuncu transfer ederken, alt yapıdan aldığı 4 oyuncu ile birlikte 25 kişilik kadro ile transferi tamamlaması bekleniyordu.  Ancak Zonguldak Kömürspor yönetimi aldığı karar doğrultusunda lig başlayana kadar transfer çalışmalarına devam edecek. Özellikle Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Cafer Aydın, yönetimden, stoper başta olmak üzere orta saha ve kanat oyuncusu almalarını istediği ve bu doğrultuda ise yönetim, bu 3 bölge için transfer çalışmalarına başladı.

Öte yandan yapılan çalışmalarda ve hazırlık maçlarında öne çıkan oyuncular teknik ekibin yüzünü güldürürken, bazı oyuncuların henüz hazır olmaması lig öncesinde can sıktı. İç transferde yeniden anlaşılan Rıdvan Bingöl, Emre Kara ve Tezcan Gökmen hazırlık maçlarında göz kamaştırırken, diğer iç transferdeki oyuncuların ise hazır olmadığı öğrenildi. 

Dış transferde ise Oğuzhan, Eyüp Akçan ve Osman Paşa Zorlu oynadıkları futbolla âdete ilk 11’e şimdiden göz diğerken, diğer dış transferde ki oyuncuların ise hazır olmadığı öğrenildi. Kırmızı-Lacivertli teknik ekip diğer oyuncularında biran önce hazır olması için tempoyu artırırken, hazırlık maçlarına yoğunluk vererek oyuncuların hazır hale gelmesini sağlayacak. 

Kısacası Zonguldak Kömürspor ligin başlamasına az bir zaman kalmasına rağmen yüzde 60 hazır olmadığı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim