Misli.Com 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Yönetim kurulu üyesi ve Turizm Platformu Başkanı Muhammet Cüntay, Sancaktepe FK maçında alınan 1-0’lık yenilgi başta olmak üzere, maçın orta hakemi Erdem Demirtaş, futbolcular ve Zonguldak’ı değerlendirdi. 

Cüntay, Sancaktepe FK karşısında Zonguldak Kömürsporlu futbolcuların iyi oynadığını ancak maçın orta hakemi olan Erdem Demirtaş’ın maçı 5 dakika uzatmasına rağmen 7 dakika oynatmasının maçı kaybetmelerine neden olduğunu söyledi.  Cüntay, ayrıca Zonguldak Kömürsporlu  futbolcuların çok karakterli olduğunu ifade ederken,  Zonguldak halkının Zonguldak Kömürspor armasına sahip çıkması gerektiğine vurgu yaptı. 

UZATMANIN  DA UZATMASI OLMAZ

Maçın orta hakemi olan Erdem Demirtaş maçın son bölümünde  5 dakika uzattı ancak 7 dakika oynattığını ve gol sonrasında maçı bitirdiğini belirten Cüntay, ‘’Hakem maçı 5 dakika uzattı. Tarafsız yaklaşıyorum olaya. 5 dakika uzatma normaldi. Uzatmanın uzatması olmaz ama biz golü 90+6 dakikadan sonra yedik. Yani 90 bitti üstüne 7 dakika oynattı hakem.  Hakemin 1-2 dakika fazladan uzatmasına çok da üzerinde durmamak lazım. Takım olarak o gölü yememek lazımdı, biz o baskıyı üzerimize almamalıydık. Ben olayın orasındayım çünkü maçın 1- 2 dakika uzatmasını gereğinden fazla konuşmak ne şehre ne takıma fayda sağlar. Bundan sonraki maçlarda böyle durumda neler yapılması gerekiyor asıl bunların üzerinde durmamız gerekiyor. Bu zaten teknik ekibin işi,  teknik ekibinde gerekeni yapacağından şüphem yok’ ’dedi 

KARAKTERLİ OYUNCULARA SAHİBİZ

Diğer maçlar olmak üzere Sancaktepe FK maçında da Zonguldak Kömürsporlu futbolcuların karakterli mücadele ettiğini belirten Cüntay, ‘’Kalecimiz Sinan Ören’in sakatlığından sonra kalede bir endişe yaşamıştık. Ancak Kalecimiz Taha bu endişeyi ortadan kaldırdı. Kalecimiz Taha’nın performansından ben bireysel olarak çok memnunum. Stoper de görev yapan Murat kardeşimizi de özellikle tebrik ediyorum, Son dakikada onu takıma kazandıran yönetimi de ayrıca tebrik ederim. Gerçekten Zonguldak Kömürsporlu futbolcularımız karakterli mücadele ediyor. Bu haftaki performans mağlup olmamıza rağmen bence çok iyiydiler. Ancak Orta sahada zaman zaman oyundan düştük. Fizik konusunda biraz daha çalışırsa takım oradaki eksikleri de giderebilirler’ ’dedi

BU ARMA ETRAFINDA KENTİN TOPLANMASI LAZIM

“Futbolda iyi olursanız kentin marka değeri yükselir ve hem öğrenci hem de futbolcu gelir diyen Cüntay, ‘’Zonguldak bir futbol kentine rağmen bugüne kadar bütün yönetim kurulları eleştirildi. Tıpkı diğer futbol kentleri olduğu gibi. Eleştirenler de sağolsun çünkü Zonguldak Kömürspor’u eleştirenler Zonguldak Kömürspor’u çok sevenlerdir. Zonguldak Kömürspor’un daha iyi olması için eleştirirler. Bütün dünyada futbol parayla yani kapitalizmle yönetiliyor. Şehrin ekonomisinin o konuda zaten zorlandığını görüyoruz. Şirketlerin daha önceki dönemlerde verdikleri desteklerin aynısını beklemek de çok doğru değil, ama diğer taraftan  takımın sahipsiz bırakıldığını da inkâr edemeyiz. Daha büyük ve daha fazla destek gelmesi gerekiyor. Futbol sadece futboldan ibaret değildir. Futbol sadece karşı tarafa gol atıp da 3 puan almak değildir. Futbol yensen de yenilsen de o armayla kentini yönetmektir. Türkiye’de birçok kent birçok alan var. Gösterdikleri başarıyla kentin algısını bir yerden bir yere götürüldüğünü görüyoruz. Futbolda iyi olursanız kentin  marka değeri yükselir dolayısıyla kentin marka değeri yükselirse üniversiteye gelen öğrenci sayısından tutun da dışarıdan gelen toptancıya kadar her şey çok daha farklı olur. Bu arma etrafında kentin toplanması lazım’’dedi.

Editör: TE Bilişim