Macaristan’ın Debrecen şehrinde düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası’nda Milli Kadın Boksörlerimiz Türkiye’ye iki altın ve bir bronz  olmak üzere toplamda 3 madalya ile tamamladı.

 Macaristan’ın Debrecen şehrinde düzenlenen 65. Bocskai Istvan Memorial Uluslararası Boks Turnuvası’nda Milli Kadın Boksörlerimiz Türkiye 3 madalya döndü.  51 kilo final müsabakasında ringe çıkan Buse Naz Çakıroğlu, Hırvat rakibi Cacic Nikolina’yı, 69 kilo final müsabakasında ringe çıkan Busenaz Sürmeneli, Fransız rakibi Emilie Sonvico’yu mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. 

Zonguldak’ta çok sayıda Milli sporcu yetiştiren ve Milli takımda da sporcularını en iyi şekilde ringlere hazırlayan Milli takım antrenörü İshak Tiryaki, hedeflerinin olimpiyatta madalya kazanabilmek olduğunu söyledi.

TÜRKİYE’DE OLABİLİR

Sporcularının başarısı ve devam eden turnuva hazırlıkları ile ilgili konuşan Milli Boks Antrenörü İshak Tiryaki, “1 hafta süreyle İstanbul’da kamp yapıyoruz. Kampın ardından Cumartesi günü Bulgaristan’a gideceğiz. Sonra 2 gün aradın ardından Trabzon’da 2 gün kampa gireceğiz. 13-21 Mart arasında düzenlenecek Boğaziçi Boks Turnuvası’na Turnuvası’na katılacağız. Olimpiyat elemeleri de Haziran ayına ertelendi. İngiltere’den alındı. Şuan için ülke belli değil ama biz Türkiye’de olması için talepte bulunduk. Olimpiyat elemeleri de değişti. Dünya-Avrupa kıtası diye ikiye ayrıldı. Şu an 4’e ayrıldı. 4 kıtada yapılacak.” ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ 5 SIKLETTE DE OLİMPİYAT VİZESİ ALMAK

Hedefleri hakkında bilgi veren Tiryaki, “Hedefimiz 5 sıklette de olimpiyat vizesi alabilmek. Olimpiyatta da madalya veya madalyalar almak. İyimser düşünüyoruz. Hedef olimpiyatlar. 2 sıklette favoriyiz. Diğer sıkletlerde de sporcularımız fena değil. Madalya alabiliriz de alamayabiliriz de. Ama 2 sıklette dünyanın favori gösterdiği Busenaz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli var.” dedi.

“KAMP ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Tiryaki devam eden çalışmalar ile ilgili ise; “Çalışmalarımız pandemiye rağmen yoğun, sürekli kamplardayız. İyi gidiyor ama. Zaten Macaristan’da ki turnuvaya güç kampı yaparak gittik, maç kampı olarak değil. Burada biraz daha yumuşak, tatil havasında bir kamp yapıyoruz. Bulgaristan’ın ardından Trabzon’da 15-16 günlük bir hazırlık dönemimiz olacak. Süreç böyle Haziran ayına kadar devam edecek.” şeklinde konuştu.  

Editör: TE Bilişim